Teknoloji

Samsung bilgisayarlarında Windows Güncellemesini devredışı bırakıyor

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-mwc-2015

Windows Güncellemesi bilgisayarlar için çok önemli olsa da, bu durum zaman zaman can sıktığı gerçeğini değiştirmiyor. Bilgisayarı yanlış zamanda kapatma gibi bir alışkanlığı bulunan Windows Güncellemesi, kritik güvenlik açıklarının kapatılması gibi önemli görevleri de yerine getiriyor. Samsung’un kendi güncelleştirme aracı için Windows Güncellemesini etkisiz kılması, özellikle güvenlik odaklı endişeler nedeniyle şaşkınlıkla karşılandı.

Samsung’un ürettiği her dizüstü bilgisayar, “SW Updater” adını taşıyan özel bir platformla birlikte geliyor. Söz konusu platform aracılığıyla sürücüler, yazılım ve bilgisayarla birlikte yüklü gelen tüm programlar güncellenebiliyor. Samsung, SW Updater’ı ” En güncel yazılımı yüklemenin hızlı yolunu bulan, bilgisayarı koruyan ve dosyaları yedekleyen; aynı zamanda paylaşım seçeneklerini öğrenen bir araç” şeklinde tanımlıyor.

Ancak Patrick Barker isimli bir araştırmacının kişisel blogunda yayınladığı inceleme, SW Updater’ın Windows Güncellemesini devredışı bıraktığını gösteriyor. Kullanıcılar bu durumu manuel olarak değiştirip Windows Güncellemesini aktif hâle getirseler bile, SW Updater bilgisayar yeniden başlatıldığında işleri yeniden kendi istediği yola sokuyor.

Samsung’un neden böyle bir yolu tercih ettiği tam olarak bilinmese de, Windows Güncellemesini SW Updater’ın bazı özel yönlerini sıfırlaması nedeniyle bu kararın alındığı düşünülüyor. Samsung tarafından yapılan açıklamada ise SW Updater’ın Windows Güncellemesini devredışı bırakması nedeniyle doğabilecek güvenlik açıklarının kapatılması için Microsoft ile birlikte çalışıldığının altı çizildi. Samsung, Microsoft’tan destek aldığımı belirtse de; Windows Güncellemesi gibi hayati bir aracın devredışı bırakılması, özellikle güvenliğine önem veren bilgisayar kullanıcılarını fazlasıyla rahatsız edecek türden bir hamle niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER