Teknoloji

Samsung Wi-Fi destekli 2012 model SMART dijital fotoğraf makine ve video kameralarını tanıttı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, WiFi bağlantı destekli 2012 model SMART dijital fotoğraf makinesi ve video kameralarını tanıttı. Yüksek görüntü kalitesini akıllı ve pratik bağlantı desteğiyle birleştiren bu makineler çekilen fotoğrafları veya videoları sosyal ağlar üzerinde güvenli ve hızlı bir şekilde paylaşma fırsatı sunuyor. Yeni seride WB850F, WB150F, ST200F, DV300F ve QF20 modelleri yer alıyor. Her bir makine farklı tasarım ve boyutla her çeşitte kullanıcıya hitap ediyor.

Yukarıda fotoğrafı yer alan Samsung WB850F modeli 16.1 megapiksel CMOS sensör, 21x zum, Full HD 1080p video kayıt yeteneği gibi özellikler barındırıyor. WB150F’te ise 14.1 megapiksel sensör ve 18x zum gibi özellikler bulunuyor. ST200F’te ise 16 megapiksel sensör, 10x zum yer alıyor. DV300F ise Samsung’un DualView serisini yeni üyesi olarak dikkat çekiyor. Cihazın önünde 1.5 inç’lik ikinci bir ekran yer alıyor ve bu ekran kendi fotoğrafını çekmek isteyenler tarafından kullanılıyor. QF20’de ise dönebilen ekran ve Full HD 1080p video kayıt yeteneği bulunuyor.

Bu makineler tarafından çekilen fotoğraf ve videolar Facebook, Picasa veya Photobucket gibi servislere Samsung’un sunduğu Sosyal Paylaşım özelliği aracılığıyla gönderilebiliyor. Samsung’un AllShare Play adını verdiği bulut tabanlı depolama servisi ya da Microsoft’un SkyDrive servisine de fotoğrafları depolamak mümkün. Ayrıca fotoğraflar ekran üstü klavye yardımıyla yazılacak mesaj eşliğinde arkadaşlara veya aile bireylerine e-posta eki olarak da gönderilebiliyor.

Samsung’un Remote Viewfinder adı verilen özellik sayesinde kullanıcılar makinelerini ona bağlı bir akıllı telefo üzerinden kontrol edebiliyor. Makinelerdeki fotoğraflar da evdeki PC’ye otomatik olarak yedeklenebiliyor. Samsung’un 2012 model makinelerinin fiyatları ve piyasaya çıkış bilgileri henüz açıklanmadı.

Galeri: Samsung’un 2012 Model Kamera Serisi
[nggallery id=792]

İlgili – Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER