Manşetler

Samsung’dan fotoğraf paylaşım odaklı yeni bir sosyal ağ: Waffle

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung waffle

Samsung yeni bir sosyal ağ denemesiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Waffle olarak adlandırılan bu yeni sosyal ağın temelinde bir kullanıcının fotoğrafını yayınlaması ve arkadaşlarının da bu fotoğraf etrafında kendi fotoğraflarını veya çizimlerini paylaşarak dipnot düşmesi bulunuyor. Samsung bünyesinde bulunan, yeni ürünlerin gelişim ve testlerinden sorumlu C-Lab’in bir ürünü olan Waffle, Samsung’un belirttiğine göre herkesin katıldığı bir hikaye oluşturmak için birden fazla görüş açısını temsil eden yeni ve farklı bir servis sunuyor.

Waffle adı kullanıcıların oluşturduğu görsel ızgaralarından yola çıkılarak verilmiş. Uygulamayla ilgili olarak hazırlanmış tanıtım videosunda bir kişinin arkadaşına doğum günü kutlaması gösteriliyor. Diğer arkadaşlar da kendilerine ayrılmış kareler içinde kendi doğum günü dileklerini iletiyor. Bölmeler teknik açıdan sonsuz sayıda olabiliyor, kullanıcılar bunlar her yöne genişletebiliyor. Böylelikle herkesin katkıda bulunduğu, Samsung’un deyimiyle bir grafiti duvarı oluşturmak mümkün oluyor. Her kullanıcı büyük bir resmin küçük parçalarına katkıda bulunuyor.

Bir örnekte bir kullanıcı duvar üstünde oturmuş bir tavşanın fotoğrafını paylaşıyor. Diğer kullanıcılar da çizimler kullanarak duvarın altını ve gökyüzünü dolduruyor. Samsung’un tanıtıma dair yaptığı açıklamada Waffle’ın kullanıcılara bir başkasının içeriğine kendi bakışlarını katma veya bunun tersini yapma imkanı sunduğu belirtiliyor.

Waffle’ın kullanımında S Pen, yani Samsung’un Galaxy Note cihazlarıyla birlikte gelen kapasitif ekran kalemi büyük bir yer tutuyor gibi görünüyor. Samsung uygulama içinde çizimler yapılması için genellikle bu aracı tercih ediyor. Eğer Samsung bu projede ilerlemeye karar verirse, Waffle’ın diğer Android cihazlarına ve iOS platformuna yıl içinde geldiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER