Teknoloji

Samsung ve Visa 2012 Londra Olimpiyatları için NFC tabanlı temassız ödeme cihazı hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ve Visa, Londra 2012 Olimpiyatları öncesinde, süresince ve sonrasında NFC tabanlı mobil ödeme çözümü sağlamak için yeni bir işbirliğine giriştiklerini açıkladı. Bu iki şirket Londra’da düzenlenecek olimpiyat ve paralimpik oyunları süresince kullanılacak ve mobil NFC teknolojisini, Visa uygulamasını ve özel bir SIM kartı barındıran bir cihaz çıkaracak.

Peki, sistem nasıl çalışıyor? Bir satın alma işlemi gerçekleştirirken, telefondaki Visa uygulamasını açmanız ve sonrasında telefonu özel olarak geliştirilmiş temassız okuyucu noktasının önünde tutmanız gerekiyor. Londra’da hâlihazırda 60 bin adet temassız ödeme noktası kurulmuş durumda. Visa bu sayıyı arttırmak için bankalar ve satıcılarla çalışmaya devam etmekte olduğunu belirtiyor. İçinde Visa SIM kartı barındıran NFC teknolojili ilk telefon Samsung ve Visa’nın sponsor olduğu atletlere verilecek. Ayrıca bu cihazlar mobil operatörler aracılığıyla müşterilere de sunulacak. Telefon modeli veya ne kadara satılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi şu an için mevcut değil.

Samsung Electronics Avrupa’nın Başkanı ve CEO’su Seokpil Kim, mobil ödeme cihazının ilk başta Büyük Britanya’da satılacağını ve servisin daha sonra temassız ödeme destekleyen işletmelerin bulunduğu Avrupa’nın ve dünyanın diğer ülkelerine açılacağını dile getirdi. Visa NFC tabanlı mobil ödeme programını Türkiye, ABD, Avustralya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hong Kong, İspanya, İsviçre, İtalya, Malezya, Polonya, Singapur ve Slovakya gibi yerlerde faaliyete geçirmiş durumda.

İlgili – Boy Genius Report

İLGİLİ HABERLER