Teknoloji

Samsung ve Barnes & Noble işbirliğiyle geliştirilen Galaxy Tab 4 Nook tanıtıldı

samsung-galaxy-tab-4-nook-210814

Samsung Barnes & Noble’ın Nook markalı tabletini üreten ilk şirket oldu. Samsung Galaxy Tab 4 Nook dün ABD’nin New York şehrinde düzenlenen bir etkinlikle duyuruldu. Her ne kadar söylemesi uzun bir isim olsa da, tabletin Samsung’un mevcut Galaxy Tab 4 tabletinin yeniden adlandırılmış versiyonu olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Çeşitli Nook yazılımlarıyla özelleştirilen Galaxy Tab 4 Nook tablette 7 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü ekran yer alıyor. Samsung’un kendi tabletiyle aynı olacak şekilde 179 dolara ABD’de satılacak bu tablette Nook’un okuma odaklı uygulamaları yüklü olarak sunuluyor, böylelikle ana modele göre farklılık yaratılıyor.

Barnes & Noble 2012 yılından itibaren kendi tabletlerini çıkarmaya başlamış, ancak bunun üzerinden bir yıl bile geçmeden Nook tablet üretimini bıraktığını açıklamıştı. Şirketin Nook birimi, çeyrek mali yıl raporlarına bakıldığında sorunlu görünen birimlerinden bir tanesiydi. En sonunda şirket bu birimi bünyesinden ayırıp bağımsızlaştırma ve e-kitap okuyuculara daha fazla odaklanma kararı aldı. Diğer yandan da, iş ortaklarıyla Nook tablet serisini canlı tutmayı tercih etti. İşte Samsung’un tableti bu çalışmaların ilk adımını oluşturuyor.

Düşük fiyatlı tabletler ortalıkta oldukça Nook markası da bir şekilde yaşayacak gibi görünüyor. Yine de, piyasaya çıktığı ülkede, yani ABD’de büyük bir rekabete girişeceği kesin. Özellikle Amazon’un Kindle Fire tabletleri Nook tabletleri epey zorlayacaktır. Üstelik Amazon’un tabletleri fiyat bakımından avantajlı görünüyor. Fire HD tabletinin başlangıç fiyatı 139 dolar, daha gelişmiş Fire HDX ise 229 dolara satılıyor. Nook ise Google Play Store erişimiyle Amazo’un tabletlerine göre öne çıkıyor, bu da uygulama ekosisteminin Amazon’un tabletine göre daha geniş olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER