Teknoloji

Samsung ve Apple’ın bileşen tedarik işbirliği 2012’nin ötesine de taşınabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aralarında farklı ülkelerde karşılıklı açılmış davalar, akıllı telefon ve tablet arenasında süren kıyasıya rekabet bulunsa da, Apple ve Samsung ikilisi iş ortaklıklarını söz konusu uzun süredir devam eden bileşen tedariği olduğunda bozmuyor. Korean Herald’ın haberine göre Samsung yöneticisi Lee Jae-yong Güney Koreli şirketin Apple’a 2012 yılında da önemli bileşenleri sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

Apple’ın gelecek nesil iPhone ve iPad’de yer alacak dört çekirdekli A6 işlemcileri için Samsung’dan destek almayı sürdüreceğine dair ihtimaller dün ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise bileşen tarafında süren ticari ilişkinin daha da uzun süreli olacağına dair söylentiler dillendirilmeye başlandı. Bu durum iki şirketin arasında sürmekte olan savaşın yoğunluğunun azalmaya başladığı şeklinde de yorumlandı.

Lee, geçtiğimiz pazartesi günü, kendilerini Steve Jobs’un anma törenine davet eden Apple’ın CEO’su Tim Cook ile iki saatten daha fazla süren bir görüşme gerçekleştirmiş. Görüşme sırasında ikili, son zamanlardaki rekabeti ve geleceğe dönük ilişkileri iyileştirmek için atılabilecek adımları konuşmuş. Lee, “2013-2014 periyodu için daha iyi parçaları nasıl sağlayabileceğimizi konuştuk.” cümlesiyle Samsung’un en azından 2012 yılı için Apple’a bileşen sağlamaya devam edeceğini, ayrıca ilişkinin daha da uzun döneme yayılabileceği ihtimalini onaylamış oluyor.

Bununla beraber Lee, Samsung’un Apple’a karşı sürdürmekte olduğu yasal mücadeleyi genişletme konusunda elindeki seçenekleri gözden geçireceğini ve boş oturup Apple’ın menfaatlerine zarar vermesine izin vermeyeceğini dile getirdi. Öte yandan Lee iş dünyasında her zaman yoğun bir rekabetin olduğunu, ancak müşterinin yararı için bunun haklı yollarla yürütülmesine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Bu duruşun geçmişte varolduğunu, bugün geçerli olduğunu ve gelecekte de yaşayacağını belirtti.

İlgili – Korean Herald

İLGİLİ HABERLER