Teknoloji

Samsung UHD içerikleri destekleyen PRO Plus ve EVO Plus hafıza kartlarını duyurdu

samsung-evo-pro-plus-060515

Akıllı cihazlar hem içerikleri oluşturma hem de o içerikleri oynatma konusunda her geçen gün biraz daha yetenekli hâle geliyor. Bu da içeriklerin depolanması konusuna da ayrı bir önem kazandırıyor. Daha önce dahili hafıza için UHS 2.0 NAND’ı duyuran Samsung, şimdi de ekstra hafıza çözümlerini görücüye çıkardı. SD ve microSD kart ailesine iki yeni üye ekleyen Samsung, PRO Plus ve EVO Plus ile UHD içeriklerin düzgün oynatılmasının sözünü veriyor.

95 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma hızına sahip olan Samsung PRO Plus, 4K video içeriklerinin saklanması ve transferinde kullanıldığı gibi, DSLR kameralarda ve akıllı telefonlarda da işlev görüyor. Hem SD hem de microSD formatında mevcut olan PRO Plus’ta depolama alanı olarak 32 ve 64 GB’lık iki seçenek sunuluyor. Kullanıcılar 64 GB PRO Plus ile 110 dakikalık 4K UHD video veya 490 dakikalık Full HD video kaydı yapabiliyor.

Full HD çözünürlüğün ötesine geçmeyi düşünmeyenler içinse EVO Plus daha uygun bir seçenek gibi gözüküyor. 80 MB/s okuma ve 20 MB/s yazma hızıyla PRO Plus’a kıyasla daha yavaş bir seçenek olan EVO Plus, Full HD video kaydının pürüzsüz biçimde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Hafıza kartının 128 GB’lık versiyonunda 980 saatlik Full HD video kaydı saklanabiliyor.

Samsung’un yeni hafıza kartları önce mayıs ayı içinde microSD formatında satışa sunulacak. SD versiyonlar ise daha sonra raflardaki yerini alacak. PRO Plus ve EVO Plus’ın satış fiyatları konusunda ise şimdilik bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER