EğlenceManşetler

Samsung ve Digiturk 4K içerik için güçlerini birleştiriyor

samsung-uhd-gate-by-digiturk-play-051015-2

Samsung Türkiye ve Digiturk, Samsung UHD TV’lerde kullanıcılara 4K içerik sunmak için işbirliğine gittiklerini açıkladı. Gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, Digiturk’un içerik ve yayıncılık kalitesiyle Türkiye’de ilk defa çevrim içi UHD içerik sağlayacak. Geliştirilen Samsung UHD Gate by Digiturk Play uygulamasıyla başka yerde bulunamayan, Samsung UHD TV’lere özel içerikler izleyicilere ulaştırılacak.

Samsung ve Digiturk arasındaki işbirliğinin duyurulması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Hüseyin Erel, hızla yaygınlaşan UHD içeriğin kısa sürede bir dünya standardına dönüşmesinin beklendiğini ve Samsung olarak UHD içerikler konusunda 20th Century Fox ve Paramount gibi büyük film stüdyolarıyla içerik anlaşmaları yaptıklarını belirtti. Türkiye’de artan 4K içerik talebine ise yüksek kaliteli televizyonları ve iş ortaklarıyla geliştirdikleri özel içeriklerle yanıt verdiklerini söyleyen Hüseyin Erel, Digiturk ile birlikte geliştirdikleri Samsung UHD Gate by Digiturk Play servisini kullanıcılara sunmanın gururunu yaşadıklarının altını çizdi. Erel, gerçek 4K deneyimini müşterilerine yaşatmak için Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra iş ortaklarıyla birlikte hareket etmeyi de sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

samsung-uhd-gate-by-digiturk-play-051015-1

Digiturk IT Genel Müdür Yardımcısı Hatice Memigüven ise Digiturk’ün kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’yi daima öncü teknolojiler ve yeniliklerle buluşturduklarını ve 4K yayın üzerinde çalışmalara çok öncesinden başladıklarını belirtti. 2013’te ilk 4K test yayınını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Memigüven, 2014’te ise çalışmalarını bir üst aşamaya taşıyarak Türkiye’de ilk, dünyada ikinci 4K canlı maç yayınını yaptıklarını ifade etti. O günden bu yana 4K konusunda ciddi mesafe kaydettiklerini söyleyen Digiturk IT Genel Müdür Yardımcısı, Samsung ile işbirlikleriyle yine bir ilke imza atarak Samsung UHD TV’ler için internet üzerinden 4K içerik sağladıklarını dile getirdi. Digiturk’un 4K içerik çalışmaları konusunda bir müjde daha veren Memigüven, 2016’nın başından itibaren her hafta Lig TV’de bir maçı 4K kalitesiyle yayınlamayı planladıklarını belirtti. Memigüven, 4K yayının bireysel kullanıcılarla buluşması içinse 2016’nın ikinci yarısını işaret etti. 4K yayın hizmetinin faturalandırılmasında ise Digiturk, HD yayınlardakine benzer bir yaklaşım izleyecek ve standart yayının üstüne ekstra bir miktar daha para alacak.

Samsung UHD Gate by Digiturk Play’de şu an için Digiturk’ün belgesel kanalı İZ TV tarafından hazırlanan ve tamamı UHD olarak kaydedilen 15 bölümlük belgesel kuşağı bulunuyor. Bu belgesel kuşağı ile Kapadokya, Prens Adaları, Aspendos, Köprülü Kanyon ve Gelidonya feneri gibi cennet köşeleri görülebiliyor. Küresel stüdyolara ait birbirinden kaliteli UHD içeriklere de Samsung UHD Gate by Digiturk Play üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER