Teknoloji

Samsung üçüncü çeyreğe ait finans raporunu açıkladı, akıllı telefonlar tablonun yıldızı oldu

Samsung 2011’in üçüncü mâli çeyrek yılına ait finans raporunu açıkladı. Şirketin genel kârında düşüş görünse de akıllı telefon satışlarında görünen artış dikkat çekici. Yüksek profilli telefonlara gelen yüksek talep sayesinde Samsung’un telekomünikasyon bölümünün çeyrek satışları ve operasyon gelirleri rekor kırdı. Strategy Analytics’in tahminlerine göre üçüncü çeyrekte 28 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung Apple’ı geçerek birinci sıraya yükseldi.

Çeyrek geneline bakıldığında Samsung’un operasyon gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında düşerek 4.25 trilyon won (6.7 milyar TL) şeklinde gerçekleştiğini, net kârın ise yüzde 23 düşerek 3.44 trilyon won (5.43 milyar TL) olarak kaydedildiğini görüyoruz. Dördüncü çeyreğin daha canlı geçmesi beklenirken telekomünikasyon ve yarı iletkenler Güney Koreli şirketin odak noktasında olacak.

Mobil satışlar yıldan yıla yüzde 39’luk artış göstererek 14.42 trilyon won’a (22 milyar TL) yükseldi, bir önceki çeyrekte satışları 10.38 trilyon won (16.4 milyar TL) seviyesinde gerçeklemişti. Samsung’un yarı iletken, görüntü panel, dijital medya ve aksesuarlar işlerini da kapsayan tüm satışlarına bakıldığında yıldan yıla yüzde 3’lük bir artışın gerçekleştirildiğini ve 41.47 trilyon won’luk (65.5 milyar TL) satış yapıldığını görüyoruz. Ne var ki, tüm gruplar içerisinde telekom bölümü yükselen tek değer olarak dikkat çekiyor.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER