Teknoloji

Yeni Samsung Tizen TV’lere saldırmak zor olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung tizen tv

Samsung, yeni nesil Tizen TV’lerine saldırmanın eskisine kıyasla çok daha zor olacağını açıkladı. Şirket, 2016 model akıllı televizyonları için Gaia adını taşıyan bir güvenlik platformu oluşturdu. Söz konusu platform, Samsung’un akıllı telefonlarda güvenliği artırmak için geliştirdiği Knox’ın bir benzeri olarak nitelenebilir.

Gaia, akıllı televizyon sahiplerine kredi kartı bilgilerini bir PIN koduyla saklama, dışarıya gönderilen verileri şifreleme ve yerleşik zararlı yazılımla mücadele sistemi gibi imkanlar sağlıyor. TV’lerde fiziksel şifreleme sağlayan işlemciler de bulunacak. Böylelikle akıllı televizyonun mikrofonu ve kamerasını uzaktan kontrol altına almak daha zor hâle gelecek.

Samsung, kaybettiği kârı telafi etmek adına nesnelerin internetine büyük ölçüde bel bağlamış durumda. Tizen işletim sistemli televizyonlar da bu stratejinin odak noktasında yer alıyor. Şirket, Samsung Tizen TV sahiplerinin ekran başından kalkmadan ışıkları açık kapatmalarını, sıcaklığı kontrol etmelerini ve garaj kapılarını kapatıp açabilmelerini mümkün kılmayı amaçlıyor. Saldırıya açık olmalarının bu cihazların yüksek satış rakamlarına ulaşmasını engelleyeceğini görmek zor değil.

İLGİLİ HABERLER