Teknoloji

Samsung SSD taşıyan MacBook Air’lar daha da hızlanabilir

Apple, MacBook Air dizüstü bilgisayarlarında yer alan SSD’leri iki farklı kaynaktan tedarik ediyor: Samsung ve Toshiba. Hangi üründe hangi üreticinin SSD’sinin yer alacağıysa stok durumuna göre belirleniyor. Ne var ki, fabrikadan çıkan tüm MacBook Air modellerinin SSD’sinin aynı hızda olmadığı söyleniyor. Tüketicilerin belirttiğine göre Samsung SSD barındıran MacBook Air’lar Toshiba markalılardan daha hızlı.

MacBook Air’ın içinde kullanılan iki farklı markaya ait SSD’lerin farkı bu yıl daha fazla açığa çıkabilir. 9to5Mac sitesinin haberine göre Samsung’un Apple’a yüksek miktarda sağlamakta olduğu SSD’lerin üretimini sonlandırdı. 470 model numaralı SSD’lerin yerini 830 model numaralı SSD’ler alacak, onlar da 470’ten daha hızlı. Samsung 830 SSD’lerin 400 MB/s yazma ve 500 Mb/s okuma hızlarına sahip olduğu belirtiliyor.

9to5Mac, Toshiba SSD’li MacBook Air modellerinin yazma ve okuma hızlarının sırasıyla 200 MB/s ve 175 MB/s seviyelerinde olduğunu söylüyor. Bu durum, Samsung ve Toshiba SSD’leri arasında ortada büyük bir uçurumun olabileceğini gösteriyor. Aslına bakarsanız, Samsung Apple’a 830 serisi SSD’leri tedarik edip etmeyeceğini açıklamadı. Ancak eğer Apple’ın elinde Samsung’dan aldığı SSD’lerden kalmadıysa ve hâla yeni siparişler söz konusu olursa, o zaman Samsung’un Apple’a sunacağı ilk ürünün 830 serisi SSD’lerin olacağı belirtiliyor.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER