Teknoloji

Samsung ev otomasyonunda etkinliğini artırmak içim SmartThings’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

smartthings-150814

Samsung halihazırda ev elektroniği pazarının en önemli oyuncularından biri konumunda. Ev otomasyonunun teknoloji dünyasında geleceği konumu öngören Güney Koreli elektronik devi, bu alandaki kozlarını artırmak için SmartThings isimli şirketi satın aldı. Henüz 2 yıllık bir geçmişi olan ve  Washington DC, San Francisco ve Minnesota’da 55 çalışanı bulunan SmartThings için Samsung’un 200 milyon dolar ödediği söyleniyor. Ev otomasyonu alanındaki karmaşık standartları basite indirgemek amacıyla kurulan SmartThings, farklı standartlar kullanan cihazların birlikte çalışması için bir merkez aygıtı geliştirmiş ve 99 dolardan satışa sunmuştu.

Samsung’un mevcut ev eşyaları kendi aralarında belli bir seviyede iletişim kurabiliyor. Şirket SmartThings’in teknolojisiyle birlikte bu seviyeyi biraz daha yükseltmeyi ve ev otomasyonu alanındaki varlığını biraz daha genişletmeyi amaçlıyor. SmartThings CEO’su Alex Hawkinson, Samsung’un desteğiyle daha fazla cihaz üreticisi ve uygulamaya geliştiricisine ulaşmayı umduklarını dile getirdi.

SmartThings yola çıkarken Kickstarter projesiyle 15 milyon dolarlık bir fon oluşturmayı başarmıştı. Şirket bundan böyle çalışmalarını Samsung’un ABD’nin Palo Alto şehrinde bulunan Açık Yenilik Merkezi’nde yürütecek.

İLGİLİ HABERLER