Teknoloji

Samsung Smart TV’ler 2014’te geliştirilmiş ses ve hareket kontrolleriyle geliyor

Samsung’un 2013 model Smart TV serisi hareket ve sesle kontrol bakımından birçok yenilikle birlikte gelecek. Tüm bu yenilikler ocak ayının başlarında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek CES’te sergilenecek.

samsung-ces-2014-smart-tv-231213

Hareket kontrolü için kollarınızı sallamanız geçmişte kalacak gibi görünüyor, çünkü yeni teknolojide sadece bir parmak hareket komut için yeterli olacak. Hassasiyeti artırılan kamera parmak hareketlerini de takip edebilecek yeteneğe kavuştu. Bu da ses ayarını veya aramak istediklerinizi sadece parmaklarınızla gerçekleştirmenizi mümkün kılacak.

Sesle komut sistemi de yapılacak değişikliklerle daha kolay ve hızlı hâle getiriliyor. Bundan böyle “Kanal 9” yerine sadece “9” demek söz konusu kanala geçmek için yeterli olabilecek.

Sesle arama ve kontrol işlevlerinin daha iyi çalışması her şeyin tek bir yerden de erişilebilir olması anlamına geliyor. Belirli bir uygulamaya ulaşmak için menülerde dolaşmanıza gerek olmayabilir veya TV izlerken maç sonuçlarına göz atmak istediğinizde sadece televizyona seslenmeniz yeterli oalcak.

Yeni kontrol teknolojileriyle ilgili detaylar ve bunların eski modellere de gelip gelmeyeceği şeklindeki detaylar ocak ayında CES’te öğrenme fırsatı bulacağız.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER