Eğlence

Samsung Smart TV’ler Google Chromecast benzeri özellikler kazanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung smart tv chromecastTelevizyonlar son birkaç yıldır büyük bir değişimden geçiyor. Bu değişim sadece kavisli ekran veya quantum dot gibi teknolojilerle sınırlı kalmıyor. Televizyonlar, özellikle akıllı televizyonlar, artık aralarında akıllı telefonların da olduğu çok farklı kaynaklardan içerik çekebiliyor. Samsung Smart TV modelleri de bu değişimden nasibini fazlasıyla alıyor. Son dedikodulara göre, yeni Samsung Smart TV Chromecast benzeri özellikler taşıyacak. Şirket bunu Smart View isimli uygulamayla gerçekleştirecek.

Samsung’un akıllı televizyonları ilk günden bu yana bağlı akıllı telefonlardan gelen içerikleri oynatabiliyor. Hatta akıllı telefonun ekranının tamamen Samsung televizyonlara yansıtabiliyor. Ne var ki, Chromecast daha farklı bir sistemle işliyor. Belirli bir akıllı telefon uygulamasındaki içerikleri televizyona aktaran Chromecast, telefonu serbest bırakıyor ve telefonla başka şeylerin yapılmasını mümkün kılıyor. Chromecast ile akıllı telefon bir kumanda olarak kullanılabiliyor.

Görünen o ki, Samsung Smart TV’ler de benzer bir özelliğe kavuşacak. Özelliğe dair işaretlere Smart View uygulamasının iOS versiyonunun yeni sürümüne ait ekran görüntülerinde rastlanıyor. Netflix ve Hulu gibi uygulamalara özgü sekmeler barındıran uygulamada Live TV ve Samsung’un yeni TV Plus servisine özel sekmeler de bulunuyor. Uygulamanın tanımını henüz değiştirmeyen Samsung, henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Samsung Smart TV Chromecast özelliklerine yakın zamanda kavuşabilir

Samsung’un Chromecast benzeri özelliğini yeni TV modellerine yerleştirmesi muhtemel görünüyor. Bu televizyonların bu hafta içinde CES 2017’de tanıtılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER