Teknoloji

Samsung Smart Home portföyünü genişletiyor, S Voice ile kontrolü mümkün kılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-smart-home-010914

Samsung yılın ilk ayında CES 2014’te duyurduğu Smart Home servisini nisan ayında devreye sokmuştu. Şirket bu servisle elektonik ev eşyalarının ve ev ortamının akıllı cihazlar aracılığıyla kontrolünü mümkün kılmaya çalışmıştı. Nisandan sonra Smart Home konusunda sessiz kalmayı tercih eden Samsung, geçtiğimiz ay ev otomasyon şirketi SmartThings’i 200 milyon dolar karşılığında satın alarak sessizliğinin bozacağının sinyalini vermişti. Şirket bugün yaptığı açıklamayla Smart Home’un üçüncü taraf cihazlarını da kapsayacağını duyurdu.

Üçüncü taraf cihaz desteğinin daima Samsung’un yol haritasında olduğu belirtilirken, önümüzdeki dönemin ajandasında IP kameraların ve dijital kapı kilitlerinin olacağı açıklandı. Samsung hangi ürün ve markaların destekleneceği konusunda detaya girmek yerine verilecek servislerden bahsetmeyi tercih etti. Şirket kapı açıldığı zaman telefona bildirim gönderilmesini ve kameraya erişilerek gelen kişinin kim olduğunun görülmesini Smart Home’un yapabileceklerine örnek olarak gösterdi.

Samsung kullanıcıları önümüzdeki dönemde akıllı telefon veya saatlerindeki S Voice özelliğini kullanarak klimayı açabilecek, robot elektrik süpürgesini kontrol edebilecek, ışıkları açıp kapatabilecek. Hive ve Tado benzeri bir jeolokasyon servisiyse kullanıcı eve yaklaştığı zaman cihazları otomatik olarak çalıştıracak.

Samsung’dan yapılan açıklamada Smart Home sayesinde evdeki cihazların enerji tüketimini takip etmenin de mümkün olacağı belirtildi. Şirket Smart Home Yazılım Geliştirme Araçseti’ni 2014 sona ermeden yayınlayacak. Araçsetinin kasım ayında gerçekleştirilecek Samsung Yazılımcı Konferansı sırasında tanıtılması ve yayınlanması oldukça muhtemel gözüküyor. Samsung bu hafta Berlin’de başlayacak IFA 2014’te de Smart Home’un yeni özellikleri hakkında bilgi verecek.

Ev otomasyonu giyilebilir teknoloji ürünleriyle birlikte 2014’ün en popüler konseptlerinden biri konumunda. Samsung’un en büyük rakibi Apple da iOS 8 ile birlikte ev otomasyonu çözümü HomeKit’i kullanıma sunacak. iOS 8’in önümüzdeki haftalarda iPhone 6’nın çıkışıyla birlikte boy göstermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER