Manşetler

Samsung Smart Home ile TV’den çamaşır makinesine her şey tek elden kontrol edilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung CES 2014’te Samsung Smart Home adını verdiği ağa bağlı ve entegre ev çözümü için kurduğu çatı platformu sergileyecek.

samsung-smart-home-060114-1

Samsung Smart Home kontrol, görüntüleme ve müşteri hizmetlerine yoğunlaşıyor, ancak temel amaç TV’den akıllı telefona kadar her şeyi kapsamak; aydınlatma, havalandırma, uzaktan kilitleme, görüntüleme, sağlık ve diğer her şeyi tek bir yerden kontrol etmek.

Smart Home yazılım protokolü (SHP) olarak adlandırılan yeni platform birbiriyle iletişim kurabilen Samsung ürünleri için ortak arayüz sağlıyor. Evde bulunan ve bulut tabanlı bir ev sunucusuyla desteklenen ortak ağın parçası olacak her bir ev eşyasına Samsung’un Galaxy Note 3, Galaxy S4 veya Galaxy Gear gibi mobil cihazlarıyla da entegrasyon sağlanacak.

Samsung’un akıllı TV ve uygulamalarla kontrol edilebilen ev eşyaları göz önünde bulundurulduğunda bu son haberler çok da sürpriz sayılmıyor. Samsung’un tüm ağa bağlı cihazlarını ortak bir ağ ile birbirine bağlamaya çalışacağını biliyorduk.

Samsung Smart Home sayesinde bir cihazınızı diğerinden kontrol edebileceksiniz, ışıkları veya klimayı, bunun yanı sıra bunların durumlarını ev dışındayken de görebileceksiniz. Ayrıca ev içindeki kameralara erişim, ev cihazlarının kontrolü ve yetkili servisten gelen uyarılar gibi unsurlar da sisteme bağlı olacak.

samsung-smart-home-060114-2

Sesle kontrol de sistemin unsurları arasında bulunuyor. Galaxy Gear üzerinde komut girmek mümkün olacak. Örneğin akıllı saatinize “evden çıkıyorum” dediğinizde Smart Home gerekli değişiklikleri gerçekleştirecek.

Samsung Smart Home’u temsil edecek yeni marka CES 2014’te duyurulacak. 2014’ün ilk yarısında da bu sisteme entegre olacak ortaklıklar ve ürünlerin duyurusu ve çıkışı da başlayacak.

Bu da Samsung Smart Home’un sadece Samsung ürünleriyle sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Güney Koreli şirketin de söylediği gibi üçüncü taraf iş ortaklarının çözümleri de bu platforma dahil edilecek. Ancak şu anda bu iş ortaklıklarının kapsamının ne olacağını bilmiyoruz.

Tabii ki, şu an için Samsung Smart Home’dan ilk olarak Samsung akıllı TV’ler, beyaz eşyalar ve akıllı telefonlar yararlanacak.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER