Teknoloji

Samsung Smart Glow ile LED bildirimlerini tekrar tanımlıyor

samsung smart glowAndroid telefonların en kullanışlı yanlarından birisi de, pek çok üreticinin cihazlarına bir LED bildirim göstergesi eklemesi. Söz konusu gösterge sayesinde kullanıcılar akıllı telefonun ekranını uyandırmadan bir cevapsız çağrının olup olmadığını veya bir mesaj alıp almadıklarını görebiliyor. Bugüne kadar bazı cihazlarına LED bildirim göstergesi yerleştiren Samsung, Smart Glow adını verdiği teknolojiyle LED bildirimlerini tekrar tanımlamaya hazırlanıyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre, Samsung Smart Glow teknolojisi çerçevesinde arka kameranın etrafına renkli ve aydınlatmalı bir halka yerleştirilecek. Bu halka kullanıcıları gelen aramalar ya da mesajlardan haberdar edecek. Buna ek olarak, pilin doluluk durumunu da Smart Glow halkası sayesinde anlamak mümkün olacak.

Samsung Smart Glow selfie çekmeye de yardımcı oluyor

Smart Glow’un temel amacı bir bakışla bildirimlerden haberdar olunmasını sağlamak olsa da, teknoloji selfie çekmeye de yardımcı oluyor. Eğer bir kullanıcı Samsung’un daha güçlü arka kamerasından faydalanarak selfie çekmek isterse Smart Glow’un “Selfie Yardımı” seçeneği devreye giriyor ve halka kullanıcının yüzünü tespit ettiğinde aydınlanıyor. Fotoğraf çekimi de birkaç saniye içinde otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

samsung smart glowSamsung’un Smart Glow’u ilk olarak Hindistan pazarı için hazırladığı Galaxy J2’ye yerleştirmesi bekleniyor. Güney Koreli şirket özelliği henüz resmi olarak duyurmadığı için Smart Glow’un Galaxy Note 7 gibi amiral gemisi telefonlara ne zaman ekleneceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER