Teknoloji

Samsung Smart Control 2014 model akıllı TV’leri kumanda edecek

Samsung gelecek hafta başlayacak CES 2014 tüketici elektroniği fuarında Smart Control adı verilen yeni bir akıllı uzaktan kumandanın tanıtımını da yapacak.

samsung-smart-control-uzaktan-kumanda-030114

Aslında geçen yılki modelin takipçisi olan bu yeni uzaktan kumanda iki önemli yenilikle geliyor; yeni bir şekil ve daha fazla erişim seçeneği. Uzaktan kumandanın geleneksel dikdörtgen tasarımı yerine Samsung’un “çakıl taşı benzeri” ve ergonomik olarak tanımladığı oval görünüş tercih edilmiş.

Ayrıca Samsung Smart Control uzaktan kumandaya hareket kontrolü de eklemiş, böylelikle menüler arasında kumandayı hareket ettirerek gezinmek mümkün oluyor. Ayrıca televizyonu uzaktan kumandanın mikrofonu veya dokunmatik alanını kullanarak da kontrol edebilirsiniz. Bu iki özellik Samsung’un geçen yılki Smart TV ürünlerinde de bulunuyordu, ancak dokunmatik alan şimdi yüzde 80 daha küçük şekilde geliyor.

Samsung Smart Control dört farklı yolla Samsung televizyonlarıyla etkileşim kurma imkanı sağlıyor; tuşlar, dokunmatik alan, ses ve hareket kontrolleri. Geçmişte bu uzaktan kumanda Samsung daha pahalı televizyonlarıyla geliyordu, ancak düşük fiyatlı Samsung televizyon sahipleri de bunu satın alıp kullanma imkanına sahipti.

Samsung yeniden tasarlanan Smart Control uzaktan kumandanın fiyatını ve ne zaman çıkacağını henüz açıklamadı. Gelecek hafta başlayacak CES 2014’te bununla ilgili daha fazla detay elde etmek mümkün olacaktır.

İlgili >> Samsung

İLGİLİ HABERLER