Teknoloji

Samsung Siri geliştiricilerinin kurduğu şirketi satın alıyor

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung siriSamsung Galaxy telefonları için akıllı asistan geliştirmek yerine mevcutlardan bir tanesini satın almayı tercih etmişe benziyor. Güney Koreli şirket, Apple’ın sanal asistanı Siri’yi geliştiren ekibin kurduğu Viv Labs isimli şirketi satın aldığını açıkladı. Viv Labs için ödediği rakamı açıklamayan Samsung, anlaşmayı Medium üzerinden yaptığı resmi duyuruyla doğruladı.

Viv Labs, “Viv” ismini verdiği yeni nesil yapay zeka asistanını geçtiğimiz mayıs ayında görücüye çıkarmıştı. Viv, karmaşık kullanıcı isteklerini algılayıp yanıt verebilmesiyle alkış toplamıştı.

Viv’in geliştiricileri Adam Cheyer, Dag Kittlaus ve Chris Brigham, Apple’ın Siri’yi 2012’de satın almasının ardından kademeli olarak şirketle yollarını ayırdı. Sonrasında Viv Labs’i kuran üçlü, uzun süredir birlikte çalışıyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Viv Labs Samsung çatısı altında bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeyi sürdürecek.

Samsung Siri ve Alexa’ya Viv Labs ile yanıt verecek

Samsung’un Viv Labs ve teknolojisini satın almasının altında ise doğal olarak bazı nedenler yatıyor. Güney Koreli şirketin Siri ve Alexa gibi dijital asistanlara yanıt verebileceği ve sayısı bir hayli fazla olan ürünlerine yerleştireceği güçlü ve akıllı bir çözüme ihtiyaç duyduğu biliniyor. Viv Labs ile Samsung bunun için kendisine yetenekli bir araç kazanmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER