Manşetler

Samsung ses, hareket ve yüz tanıma özellikli Smart TV LED ve plazma TV’leri duyurdu

Samsung yeni nesil akıllı TV’lerini tanıttı. Yeni nesil ürünlerde ses, hareket ve yüz tanıma gibi özellikler de bulunuyor. TV kanalları, internet üzerinden video izleme, akıllı TV uygulamaları uzaktan kumandaya ihtiyaç olmadan, sadece fiziksel hareketlerle veya sesle kumanda edilebilecek. Yüz tanıma sistemi izleyiciye sunulan içeriğin ona uygun hâle getirilmesini sağlayacak. Örneğin çocuklara sadece ona uygun içeriklerin gösterilmesi sağlanacak.

2012 yılının akıllı TV’leri hem yazılım hem de donanım açısından güncellenebilir olacak. Bu TV’lerin arkasında yer alan genişleme yuvasına bir yükseltme kartı takılabilecek ve böylelikle Samsung’un sunduğu yenilikler de alınmaya devam edecek. Samsung’un 2013’ten itibaren yükseltme araçlarını sunması bekleniyor. TV’de yer alan entegre kamera ve mikrofon kullanıcıların TV’yi sadece sesle açıp kapatmasını, uygulamaları çalıştırmasını, sadece sesini kullanarak tarayıcı içinde arama yapmasını ağlıyor. TV’de kullanılan gürültü bastırma teknolojisi de doğruluğun arttırılmasına yardımcı oluyor. Bu arada kullanıcılar ellerini kullanarak akıllı TV menülerinde geçiş yapabilecek.

Samsung akıllı TV’lerinde yer alan çift çekirdekli işlemci sayesinde menü elemanları arasında düzgün bir şekilde geçiş yapmak mümkün. Sekmeli internet tarayıcısı, 1400’den fazla uygulama, AllShare aracılığıyla PC, akıllı telefon veya tabletlerden içerik aktarımı da 2012 model Samsung akıllı TV’lerin özellikleri arasında yer alıyor.

Samsung LED8000 Smart TV

Samsung ES8000 Smart LED TV ve ES7500 Smart LED TV serileri hem 2D hem de 3D görüntü desteği sunuyor. Sadece 0.5 cm. kalınlığa sahip ekran çerçevesi barındıran bu ürünler için ince duvar montajı opsiyonu da bulunuyor. E80000 Smart Plazma TV modeliyse yaklaşık 3.8 cm.’lik kalınlığa sahip. Samsung’un Plasma +1 ultra ince çerçeve tasarımına sahip olan bu ürün Real Black Pro panel sayesinde önceki plazma ekranlara göre yüzde 10 daha fazla siyah renk seviyesi sağlıyor.

Samsung’un yeni ürünlerinin fiyatları hakkında bir bilgi verilmedi.

İlgili – Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER