Teknoloji

Samsung Series 7 dizüstü bilgisayarlar ince ve kompakt tasarımı yüksek performansla buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, üst sınıf Series 9 ve makul fiyatlı Series 3 serisi dizüstü bilgisayarlarının arasına konumlandırdığı Series 7 serisi yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Tasarımında MacBook Pro’lardan izler taşıyan Series 7 dizüstü bilgisayarlar ince, kompakt ve fırçalanmış alüminyum kasayla birlikte geliyor. İnce ve kompakt görünümüne rağmen bu dizüstü bilgisayar yüksek performans sunuyor.

Samsung Series 7 içinde 13 ve 15.6 inç’lik dizüstü bilgisayarlar yer alıyor. Her iki modelde de 1600 x 900 çözünürlüklü, 16 milyon renk destekli ve Samsung’un Superbright teknolojisi sayesinde yüzde 50 daha iyi parlaklık sunan ekran yer alıyor. Grafik tarafından görevler ise AMD Radeon HD 6750M işlemci tarafından yerine getiriliyor. Intel Core i5 veya Core i7 dört çekirdekli işlemci seçenekleriyle sunulan Samsung Series 7’de yer alan ExpressCache özelliği sayesinde bilgisayarın açılış zamanı ve genel performansı yüzde 50-60 oranında yükseliyor. Bunda cihazın anakartına doğrudan monte edilmiş olan 8 GB’lık ek flaş belleğin rolü büyük. Sadece 19 saniyede başlatılabilen Samsung 7 serisi dizüstü bilgisayarlar uyku modunda sadece 2-3 saniye gibi kısa sürede çıkabiliyor. 9 saate kadar batarya ömrüyle bu dizüstü bilgisayarlar kullanıcının ihtiyacını gün boyunca, yeniden şarjı gerektirmeden görecektir.

Samsung Series 7 dizüstü bilgisayarların dört farklı konfigürasyonu bulunuyor. 2 Ekimden itibaren yurtdışında piyasaya çıkması beklenen dizüstü bilgisayarların fiyatı ise 1000$ ile 1300$ arasında değişecek.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER