Teknoloji

Samsung Series 5 ultrabook bilgisayarları tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung en yeni ultrabook bilgisayarını, Series 5’i duyurdu. 13 veya 14 inç’lik ekran büyüklükleriyle sunulan bu ultrataşınabilir bilgisayarlar içinde sadece 14.9 mm’lik kalınlığa sahip kasada gelen de bulunuyor. Series 5 serisi dizüstü bilgisayarların 14 inç’lisinde 1 TB, 13 inç’lisinde ise 500 GB’lık sabit disk seçeneği sunuluyor. Ayrıca dileyenler için 128 GB SSD kapasiteli model de bulunmakta. Bunlara 8 GB’ye kadar RAM ve opsiyonel optik sürücü eşlik ediyor.

Samsung 14 inç’lik Series 5 modelini optik sürücüyle birlikte sunuyor. Bu, optik sürücülü ilk ultrabook olarak dikkat çekiyor. Tüm modellerde Ethernet ve HDMI portları mevcut. Bu arada 20.9 mm kalınlıklı 14 inç’lik modelde AMD Radeon HD7550M GPU yer alıyor. Her iki Series 5 modelin ekranı da yansıma yapmayan özel bir kaplamaya sahip, böylelikle dış ortamda rahatlıkla çalışma imkânı sunuyor.

Doğrusu 14 inç’lik Series 5 modeli Intel’in ultrabook kategorisine pek uygun düşmüyor. Yonga üreticisi ultrabook segmentini tanımlarken 20.3 mm’nin altında kalınlık ve SSD disk kullanımını öngörmüştü. 14 inç’lik model bu kriterleri pek karşılamıyor. Ancak Series 5 içinde ultrabook olarak nitelendirilebilecek, SSD sürücülü, 7 saniye içinde hazırda beklet moduna geçen ve 2 saniyede uyku modundan çıkan modeller bulunuyor.

Samsung Series 5 serisi modeller bu ay içinde piyasaya çıkıyor. 13 inç’lik modelin 1124-1298$, 14 inç’lik modelin ise 1168-1342$ arasında değişen fiyatlarla Güney Kore’de satılması bekleniyor. Güney Kore dışındaki satış planlarıyla ilgili olarak şimdilik pek bir bilgi yok.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER