Manşetler

Samsung S-Circle olarak adlandırılan egzersiz bilekliğinin hazırlıklarını yapıyor

Samsung’un giyilebilir ürünler hamlesi Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan üç farklı Gear ürünüyle bitecek gibi görünmüyor. Perşembe günü sızan yeni bir FCC başvuru dosyası Güney Koreli şirketin “S-Circle” olarak anılan bir egzersiz bilekliği üzerinde çalıştığını gösteriyor.

samsung-s-circle-bileklik-dedikodu-070314

Gear 2 ve Gear Fit cihazlarından daha ucuz olması beklenen S-Circle cihazı, FCC dosyasının detaylarına göre, vücut aktivitelerini takip edecek ve düşük enerji tüketimli Bluetooth teknolojisini destekleyecek.

S-Circle ile ilgili olarak ortaya saçılmış fazla bilgi bulunmuyor, ancak bu cihazın kullanıcıların kalp ritmini ve hareketlerini ölçeceği ve elde ettiği verilerle Samsung’un akıllı telefonlarında bulunan S-Health uygulamasını destekleyeceği tahmin ediliyor.

Gear Fit’in aksine S-Circle’ın ekranının bulunmayacağı düşünülüyor. Güney Koreli Digital News Daily yayın organı geçtiğimiz aralık ayında Samsung’un kalori miktarı, atmosfer koşulları ve GPS aracılığıyla konum tahminleri yapan bir cihaz hazırladığını yazmıştı. Bu ürün S-Circle olabilir, böylelikle Samsung Jawbone Up, FitBit gibi ekransız takip araçlarına rakip olabilir.

Görünüşe göre Samsung akıllı telefonlarda izlediği stratejiyi giyilebilir ürünlerde de sürdürecek, pazarı mümkün olduğu kadar çok cihazla dolduracak.

İlgili >> Engadget, FCC

İLGİLİ HABERLER