Teknoloji

Samsung ve PayPal işbirliğiyle Galaxy S5’i kullanarak ödeme yapmak mümkün olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un dün akşam tanıttığı Galaxy S5’in en önemli yeniliklerinden birisi de parmak izi tarayıcısı barındırıması. Bu sensör Galaxy S5’te internet tarayıcısı üzerinden yapılan alışverişlerde PayPal aracılığıyla yapılan ödemeleri onaylamak için de kullanılabilecek. PayPal yayınladığı bir videoyla Galaxy S5’in parmak izi tarayıcısının doğrulama işleminde nasıl kullanılacağını açıkladı.

samsung-galaxy-s5-paypal-250214

Samsung ve PayPal arasındaki bu işbirliği sayesinde Galaxy S5 sahiplerinin PayPal ödemelerini kabul eden mağazalara sadece parmak izlerini kullanarak giriş ve alışveriş yapmaları mümkün olacak. Bu anlaşmayla birlikte PayPal Samsung’un mobil parmak izi doğrulama teknolojisini kullanan ilk şirket olma unvanının da sahibi oldu.

Bu işbirliği kapsamında yaptıkları alışverişte ödeme yöntemi olarak PayPal’ı seçen kullanıcılar, kayıtlı parmak izleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra sensör üzerinde küçük bir sürükleme hareketi yaparak ödeme işlemini tamamlayabiliyor. PayPal’ın parmak izi doğrulama özelliği Galaxy S5’in satışa sunulacağı ülkelerin 26 tanesinde kullanımda olacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER