Teknoloji

Samsung Pay 2017’nin başından itibaren çevrim içi alışverişlerde kullanılabilecek

samsung paySamsung Pay kullanıcıları yakında internetten yaptıkları alışverişlerin ödemesini servis üzerinden gerçekleştirebilecek. Güney Koreli şirketten yapılan açıklamada Mastercard ile Masterpass’in kullanımı için anlaşmaya varıldığı belirtildi. Dijital bir ödeme sistemi olan Masterpass, hâli hazırda 33 ülkede yüz binlerce çevrim içi satıcı tarafından destekleniyor.

Söz konusu destek Samsung kullanıcıları için 2017’nin başı itibarıyla aktif hâle gelecek. ABD’deki kullanıcılar ise kasım ayı itibarıyla servisi uygulama içi satın almalarda kullanabilecek. Buna ek olarak, yerel mağazalarda servisi kullananlara çeşitli indirimler sunulacak. Böylelikle Samsung’un ödeme servisinin tam teşekküllü bir çevrim içi cüzdana dönüşmesi yolunda önemli adımlar atılmış olacak.

Çevrim içi ödeme desteğinden şu ana kadar Samsung’un anavatanı Güney Kore’de bulunan Samsung Pay kullanıcıları faydalanabiliyordu. Servis ile ülkede yapılan ödemelerin toplam hacminin 2 trilyon won (5,4 milyar TL) olduğu belirtilirken, bu hacmin yüzde 25’ini çevrim içi işlemlerin oluşturduğuna dikkat çekiliyor. 2017’nin başlarından itibaren Güney Kore’nin yanına yeni ülkeler eklenecek. Samsung Pay kullananlar telefonları, tabletleri veya bilgisayarları üzerinden yaptıkları çevrim içi alışverişlerin ödemelerini hızlı biçimde gerçekleştirebilecek.

Samsung Pay uygulama içi satın alma desteği de sunacak

Uygulama içi satın alma ve indirim desteği de yakında servise eklenecek. Ancak ABD’deki kullanıcılar bu imkanlardan faydalanmak için pek uzun beklemeyecek. Kasım ayından itibaren Samsung Pay, ABD’deki üyeleri tarafından uygulama içi satın alma işlemlerinde de kullanılabilecek. Bu imkanların Samsung’a mobil ödeme pazarında Apple ve Google ile girdiği rekabette ne gibi avantajlar getireceği ise zamanla anlaşılacak

İLGİLİ HABERLER