Teknoloji

Samsung Pay ABD’de faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-pay-160715

Samsung’un Apple Pay’e rakip olması için geliştirdiği mobil ödeme sistemi, yaklaşık bir ay süren beta programının ardından ABD’de resmen faaliyete geçti.

Teorik olarak Samsung Pay oldukça kullanışlı bir mobil ödeme servisi niteliği taşıyor. NFC’nin yanı sıra ”Manyetik Kaynak İletimi” teknolojisini kullanan Samsung Pay, böylelikle Apple Pay ve Android Pay gibi servislere karşı avantaj sağlıyor. Samsung, söz konusu teknolojiyi geçtiğimiz şubat ayında satın aldığı mobil ödeme şirketi LoopPay’den transfer etmişti.

Güvenlik konusunda ise Samsung Pay, ”tokenization” olarak bilinen bir teknolojiden faydalanıyor. Bu teknolojide kullancının kredi kartı bilgileri terminale gönderilmiyor. Telefon, kredi kartı şirketi tarafından oluşturulan özel bilgileri terminale iletiyor.

Samsung Pay’in rakip servislerden daha yetenekli olması muhtemel gözükse de, servisin kapsama alanı biraz küçük kalıyor. Şu an için sadece Samsung’un en yeni akıllı telefonları Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5, Samsung Pay’i destekliyor. Citi, US Bank ve Bank of America Samsung Pay’i destekleyen Amerikan bankaları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER