Teknoloji

Samsung Olympus ile iş ortaklığı ihtimalini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, darda olan Olympus’a yardım eli uzatabilir. Ancak bu yardımın bir satın almadan çok iş ortaklığı şeklinde gerçekleşeceği düşünülüyor. Samsung’un içinden bir kaynak Reuters’a Olympus ile ittifakın olasılık dahilinde olduğuna dair bir haber uçurmuş. Ancak Samsung’un Olympus’a olan ilgisi şirketin fotoğraf makinesi işlerinden çok sağlık hizmetleriyle ilgiliymiş. Güney Koreli şirketin yanı sıra Sony ve Panasonic’in de Olympus’un etrafında dolaştığı belirtiliyor.

Olympus’un 1.7 milyar dolar tutarında bir paraya ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Şirket son olarak bir muhasebe skandalıyla karşılaşmış ve yönetim kurulu üyelerinin yarısı şirket tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanmıştı. Yönetim kurulunun lağvedilmesi ve nisan ayı sonuna kadar yeni yönetim kurulu üyeleriyle yeni bir başlangıç yapılması gündemde. Yine de bu durum yönetim kuruluna karşı, şirketin on yıldır ettiği zararların örtülmesinden dolayı açılmış olan soruşturmayı engellemeyecek.

Daha önce sızan bilgilere göre, Olympus yönetimi azınlık hissedar olabilecek şirketlerin kısa bir listesini oluşturmuş. Listede Samsung, Sony, Panasonic, Fujifilm Holdings ve Terumo Corp. adlı bir tıbbi ekipman şirketi ve mevcut azınlık hissedarlardan bir tanesi yer alıyormuş.

Samsung, sağlık hizmetleri alanına olan ilgisini daha önce belli etmişti. Mevcut segmentlerinin ötesine geçmek isteyen şirketin henüz Olympus’a herhangi bir resmi teklifte bulunmadığı belirtildi. Olympus’un dijital fotoğraf segmentinin akıbetinin ne olacağını da zamanla göreceğiz.

İlgili – 43 Rumors

İLGİLİ HABERLER