Teknoloji

Samsung NX1 Akıllı Kamera hızı profesyonel niteliklerle buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-nx1-150914-5

Samsung iki yıl önce Photokina’ya sadece birkaç yeni lensle ve profesyonel fotoğrafçıların NX kameraları ciddi şekilde değerlendirmesini mümkün kılacak çok az ürünle gelmişti. O zamandan beri NX serisine son kullanıcıları hedefleyen özçekim fotoğraf makineleri ve Android ile çalışan kameralarla dolduran şirket nihayet profesyonel fotoğrafçıları hatırladı ve onların ilgisini çekecek yeni gözde ürünü NX1 Akıllı Kamera’yı duyurdu. NX1 üst sınıf 50-150mm f/2.8 lensle birlikte profesyonel DSLR deneyimini kompakt boyutlarda sunuyor.

1499 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan NX1 sahip olduğu 205 noktalı otomatik odak sistemiyle hız ve performansa odaklanıyor. 15 fps sürekli çekim modu ve 4K video kayıt özelliği de dikkat çeken diğer önemli ayrıntılar arasında bulunuyor. Faz algılamalı AF sistemi çerçevenin yüzde 90’ını kapsıyor, ayrıca video kaydı sırasında da kullanılabiliyor, böylelikle düzgün ve durağan çekimler elde etmeye olanak sağlıyor.

Çoklu eksen optik görüntü sabitleme sistemine sahip olan yeni 50-150mm f/2.8 lensiyle birlikte NX1 spor ve aksiyon fotoğrafçıları için ideal bir ürün gibi görünüyor. Yeni duyurulan lens 1599 dolar fiyata ve tek başına neredeyse bir kilograma yakın ağırlığa sahip.

Geleneksel DSLR’lara ortalarındaki büyük kamburu kazandıran pentaprizmadan yoksun olsa da, Samsung NX1 onların boyutlarına olmasa da şekillerine yaklaşmaya çalışıyor. 550 gr. ağırlıklı gövde üstünde dahili flaş, OLED elektronik vizör ve döndürülebilir, böylelikle farklı pozisyonlarda rahat çekim sağlayan 3 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Samsung NX1’in tepesine bir LCD ekran ekleyerek DSLR tasarımından başka bir örnek daha alıyor. Aynasız kameralarda pek görmediğimiz bu özellik sayesinde diyafram açıklığı, deklanşör hızı, ISO ve beyaz dengesi gibi ayarları hızlı şekilde görmek mümkün oluyor.

NX1’in içinde 28 megapiksel arka aydınlatmalı CMOS sensör yer alıyor. ISO 25600’e kadar çekim imkanı sunan ve ISO 51200’e kadar genişlemeye izin veren bu sensörün yanı sıra NX1’in “akıllı” sıfatını almasını sağlayacak birçok bağlantı özelliği mevcut. Bu kamera Wi-Fi, NFC ve Bluetooth 3.0 kablosuz bağlantı teknolojilerini bünyesinde bulunduruyor, böylelikle yakındaki akıllı telefon veya tabletle hızlı dosya ve veri iletişimi kurabiliyor. NX1 ile çekilen fotoğraflar akıllı telefondan alınan zaman ve konum bilgileriyle etiketlenebiliyor ve daha sonra Samsung’un Photo Beam özelliği üzerinden gönderilebiliyor. Ayrıca bağlı cihazlar uzaktan kumanda gibi kullanılabilir, akıllı telefon veya tablet deklanşör ve vizörün işlevlerini yerine getirebilir.

Yeni NX1 Akıllı Kamera ve 50-150 mm. lensin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz tam olarak açıklanmadı, ancak Samsung bunların ekim bitmeden geleceği bilgisini de paylaşmadan geçmedi. Samsung’un NX ailesi bu yeni ürünlerle birlikte biraz daha profesyonel bir hava kazanacak ve daha yetenekli bir sistem hâline gelecektir, ancak şimdilik sadece Samsung’un bu sistemi destekliyor olması uyumluluk önündeki en büyük engel olacaktır.

İLGİLİ HABERLER