Teknoloji

Samsung NX mini Türkiye’de satışa sunuldu

Samsung’un ”dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi” olarak tanımladığı NX mini Türkiye pazarına giriş yaptı. Siyah, beyaz, nane yeşili ve kahverengi 0lmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olan NX mini, 180 derece döndürülebilen dokunmatik ekranı sayesinde son dönemin popüler fotoğraf akımlarına da uyum sağlıyor. NX mini’de bulunan akıllı çekim modları sayesinde sadece göz kırparak otomatik olarak fotoğraf çekilebiliyor.

NX-mini-6

180 derece döndürülebilen 3 inç dokunmatik ekran sayesinde kullanıcılar kendi görüntülerini kadraja mükemmel biçimde yerleştirebiliyor. Sadece 9 mm.’lik geniş açılı bir lensle NX mini bir kol boyu mesafeden grup fotoğrafları çekebiliyor. Bu da NX mini sahiplerinin çektikleri grup fotoğraflarının parçası olmasını mümkün kılıyor.

Kendi fotoğrafını çekerken deklanşöre basma zahmetine katlanmak istemeyenler için NX mini’nin göz kırparak fotoğraf çekme özelliği imdada yetişiyor. Sahneyi ayarladıktan sonra kullanıcılar sadece ekrana göz kırparak  gerekli komutu veriyor ve NX mini 2 saniye içinde fotoğrafı çekebiliyor. 20.5 megapiksel BSI CMOS sensörüyle detay kaçırmadan yüksek kaliteli görüntüler yakalayabilen NX mini, 6 fps Sürekli Çekim Modu’yla sürekli çekim yapabiliyor. 1/16000 saniyelik Enstantane Hızı ise hızlı hareket eden sahneleri dondurup hareketin herhangi bir bulanıklık olmadan detaylı biçimde görüntülenmesine olanak tanıyor.

Samsung’un 2014 model diğer akıllı dijital fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, NX mini’de de Wi-Fi ve NFC entegrasyonu bulunuyor. Böylelikle görüntü paylaşımı son derece kolay hâle geliyor. Samsung’a özel Tag&Go bağlantısıysa NX mini’nin NFC bağlantı özellikli diğer cihazlarla tek dokunuşla eşleşmesini sağlıyor. Kullanıcılar eşleme sağlandıktan sonra fotoğrafı Mobile Link ve Toplu Paylaşım üzerinden gönderilebiliyor. Akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilen NX mini, bebek monitörü olarak da kullanılabiliyor.

NX mini’de sunulan depolama seçenekleri sayesinde görüntüler vakit kaybetmeden fotoğraf makinesinden buluta aktarılabiliyor. Bu işlem için Dropbox ve Flickr’dan faydalanılabiliyor.

Samsung kişisel çekim taleplerini karşılama amacıyla NX mini için hazırlanan üç özel lensi de duyurdu. Farklı ihtiyaçlara yanıt veren bu lensler NX-M 9 mm. F3.5 ED, NX-M 9-27 mm. F3.5-5.6 ED OIS ve NX-M 17 mm. F1.8 OIS adını taşıyor. NX mini’nin 9 mm. lensli modeli 999 TL’den, 9-27 mm. lensli modeliyse 1149 TL’den satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER