Manşetler

Samsung Nexus Prime ilk Android Ice Cream Sandwich cihazı olabilir

Google’ın bir sonraki resmi telefonu da Samsung’un elinden çıkacak. Google Nexus Prime olarak adlandırılacağı iddia edilen bu telefon Android Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle çalışacak ve 720p HD destekli ekran barındıracak. BGR’nin kaynaklarına göre Samsung’un üreteceği bu süper telefonda fiziksel tuşlar bulunmayacak ve 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran yer alacak.

Öte yandan, söz konusu telefonun Texas Instrument’ın OMAP 4460 işlemcisini barındırması bekleniyor. 1.5 GHz hızında çalışan bu çift çekirdekli işlemcinin seri üretimine 2011’in ikinci yarısında başlanması bekleniyor. Google’ın bu telefonu muhtemelen 4G LTE ağlarını da destekleyecek.

Bu arada, Google’ın Android Ice Cream Sandwich cihazlarıyla birlikte ağını genişletmesi bekleniyor. Arama devinin birçok mobil operatör ve OEM ile görüşmeler yaptığı ve aynı anda Ice Cream Sandwich destekli cihazların piyasaya sürülmesinin planlandığı düşünülüyor. Bu durum, yepyeni işletim sistemiyle çalışacak birden fazla yüksek profilli cihazın aynı anda çıkacak olması anlamına geliyor. Aslında bu durum Windows Phone 7’nin çıkışını andırıyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz ekim ayında LG, Samsung ve HTC gibi üreticilerin WP7 cihazları aynı gün piyasaya çıkmıştı.

Google’ın söz konusu planında hangi üreticilerin yer aldığı henüz belli değil, ancak Motorola, HTC ve LG gibi hâli hazırda Android’e bel bağlamış üreticilerin bu planda varolduğunu düşünüyoruz. Ice Cream Sandwich yüklü cihazların önümüzdeki sonbahar aylarında çıkması bekleniyor.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER