DosyaManşetler

Samsung MWC 2016: Hangi yeni ürünler tanıtılacak, neler bekliyoruz?

samsung-mwc-2016-unpacked-160216

Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasına günler kaldı ve beklendiği üzere gelecek hafta birçok yeni mobil cihaz ve teknolojinin duyurusuna tanıklık edeceğiz. Teknoblog olarak bu etkinliği Barselona’da, yerinden takip edeceğiz. Dikkat edeceğimiz başlıca şirketlerin arasında tabii ki, Samsung da bulunuyor.

MWC 2016, 22 Şubat Pazartesi günü kapılarını açıyor. Samsung’un yeni ürünlerini tanıtacağı etkinlik ise 21 Şubat akşamı düzenlenecek. Bu etkinlikte Samsung’un Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge amiral gemisi telefonları tanıtmasını bekliyoruz.

Bu iki akıllı telefon hakkında epey bir bilgiye sahip olduk, artık geriye sadece resmi duyurunun gerçekleşmesi kaldı desek, yanlış yapmış olmayız. Yine de, gelin hep birlikte Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde sergilemesi muhtemel olan ve olmayan ürünlere ve teknolojilere yakından bakalım. Samsung MWC 2016 tahminleri için yazının devamına bekliyoruz.

Samsung MWC 2016: Galaxy S7 ve S7 edge

galaxy s7

Samsung’un #TheNextGalaxy konu etiketiyle birlikte düzenleyeceği Unpacked 2016 etkinliğinde iki yeni S7 akıllı telefonun tanıtılacağı artık yüzde 100 kesinleşti. Bu iki akıllı telefonlardan bir tanesinin 5.1 inç ekranlı Galaxy S7, diğerinin de 5.5 inç ekranlı ve daha büyük olacak Galaxy S7 edge olacağını biliyoruz. Her iki telefonda da Qualcomm Snapdragon 820 ve Samsung Exynos 8890 işlemcili versiyonlar bulunacak. Her iki işlemcinin de Samsung’un katkılarıyla tasarlandığını belirtmeden geçmeyelim. Her Galaxy S7 çeşidinde 4 GB RAM bulunacağı da neredeyse kesinleşen unsurlar arasında bulunuyor.

Her iki akıllı telefon da yüksek kapasiteli piller taşıyacak; Galaxy S7’de 3000 mAh, Galaxy S7 edge’de ise 3600 mAh kapasiteli pillerin bulunmasını bekliyoruz. Böylelikle yeni telefonların 2 günlük pil ömrü kriterini tutturduklarını görebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 videosu suya dayanıklı olduğunu ve kablosuz şarjı doğruluyor

Kamera tarafına baktığımızda, dedikodu değirmeninden çıkanlar yeni Galaxy’lerin arkasında 12 megapiksel, 1/2″ sensör bulunacağını işaret ediyor. Bu demek oluyor ki, daha büyük boyutlu pikseller bulunacak, düşük ışık performansı iyileştirilecek.

Dedikodusu yapılan diğer özellikler arasında microSD kart yuvasının varlığı ve suya dayanıklılık özelliğinin dönüşü bulunuyor. Galaxy S6 ile birlikte gelen radikal tasarım değişikliği Galaxy S5’te bulunan bu iki özelliğin kaldırılmasına neden olmuştu. Ancak son sızıntılar gösteriyor ki, Galaxy S7 ve S7 edge selefleriyle aynı tasarımı koruyarak eksik olan bu önemli özellikleri de sunuyor. Galaxy S7 edge’de yine her iki kenarda da kavisli ekran yapısını görüyoruz. Bununla birlikte telefonun arka tarafındaki uzun kenarların kavisi artırılmış, kenarlar biraz daha yumuşatılmış.

Samsung MWC 2016: Gear 360

samsung-gear-360-010216

 

Samsung’un da diğerleri gibi 360 derece video çekim işine girmesi bekleniyordu, dedikodular alevlenmeye başlamıştı. Hatta 360 derece kameraya ait olduğu iddia edilen bazı taslak fotoğraflar daha önce sızmıştı.

Söz konusu cihaz genellikle sanal gerçeklik aygıtlarıyla izlenebilecek videolar üretmek için kullanılacak. Söylentiler bazı ülkelerde Galaxy S7 ve S7 edge için ön siparişte bulunanlara bu Gear 360 kameranın hediye edileceği yönünde. Unpacked 2016 etkinliğinde bu kamerayla ilgili daha fazla detayı elde etme fırsatı bulacağız.

Şimdiye kadar gördüğümüz sızıntılar, dedikodular net bir resim elde etmemize pek yetmiyor. “Kompakt küresel kamera” olarak tanımlanan Gear 360, 360 derece görüntü yakalamayı 180 derecelik balık gözü lensler sayesinde başarıyor. Bluetooth ve yardımcı Gear 360 Connect uygulaması sayesinde cihaz Galaxy S7 serisi cihazlarla çalışabilecek. Aynı zamanda Note 5 ve bunun gibi üst sınıf Galaxy cihazlarıyla da çalışacağını tahmin ediyoruz.

Aynı zamanda vizör olarak kullanılabilecek bir Gallery uygulamasının varlığından da söz ediliyor. Bu sayede HDR, ISO ve benzeri ayarları mobil cihaz üzerinden yapmak mümkün olacak. Kullanıcılar 360 derece videoları 1920 x 3840 maksimum çözünürlükte veya iki kameradan bir tanesini kullanarak 1920 x 1920 çözünürlükte kaydedebilecek. Kameranın canlı görüntüsü de bağlı cihaza yansıtılabilecek; ne var ki diğer cihazlara canlı yayın yapılıp yapılamayacağını şu an için bilmiyoruz.

Kameranın kendi pili ve dahili depolama alanı bulunacak, ancak bunların kapasiteleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca fiyat bilgisi de şu an için mevcut değil. Gear VR’ın 500-600 TL civarında gayet uygun bir fiyatı bulunuyor. Gear 360’ın da benzer bir uygun fiyat eğilimi içinde olmasını bekleyebiliriz.

Samsung MWC 2016: Samsung Pay

samsung-pay-130815

Samsung, CES 2016’da elektronik ödeme servisi Samsung Pay’in İngiltere, Avustralya, İspanya, Çin, Singapur ve Brezilya gibi ülkelere yayılacağını işaret etmişti. Aynı zamanda servis Samsung’un giyilebilir cihazları, Gear S2 ve Gear S2 classic akıllı saatlerle de kullanılabilecekti.

Samsung bu genişlemeler için net bir tarih vermemiş, sadece “2016’nın başları” demekle yetinmişti. Unpacked 2016 yılın başlarında düzenleniyor ve bu genişlemenin duyurulması için ideal bir yer gibi görünüyor. Bu etkinlikte yeni ülkelere desteğin ne zaman sunulacağı ve akıllı saat uygulamasının ne zaman çıkacağı açıklığa kavuşabilir.

Samsung MWC 2016: Samsung Tab S beklenmiyor

samsung-galaxy-tabpro-s-060116

Samsung Tab S ve Tab S2, üst sınıf Android tabletler arasında başlarda geliyor. Bu tabletler Android tarafında Apple’ın iPad Air ve mini tabletlerine iyi karşılık veriyor. Bu yıl içinde yeni bir Tab S3 tablet görebiliriz, ancak henüz yılın başındayız ve MWC 2016 bu tabletin çıkışı için uygun ortam değil gibi görünüyor.

İlk Tab S tablet 2014’ün haziran ayında, ikincisi de 2015’in temmuz ayında çıkmıştı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, üçüncü tabletin şubat ayında çıkması pek mantıklı görünmüyor. Samsung yeni akıllı telefonları çok fazla dikkat çekerken tabletinin onların gölgesinde kalmasını istemeyecektir.

Üstelik şirket daha bir buçuk ay önce Galaxy TabPro S tableti çıkardı. Windows ile yüklü olarak gelecek bu tablet Microsoft’un Surface Pro 4 tabletiyle rekabet edecek. Samsung şimdilik bu tablete biraz daha yoğunlaşmayı tercih edebilir.

Samsung MWC 2016: Yeni bir akıllı saat beklemeyin

samsung-gear-s2-060116
Görsel: The Verge

Samsung CES 2016’da Gear S2 Classic için yeni gövde seçenekleri duyurmuştu. Gear S2 serisinin çıkışının üzerinden de çok fazla zaman geçmedi. MWC 2016’da Samsung standında bu akıllı saatleri göreceğiz, ancak yeni bir amiral gemisi akıllı saati beklememek gerekiyor. Belki Gear S2 ve S2 Classic ile çalışacak Samsung Pay uygulamasını ve buna özel bazı tanıtımları görebiliriz. Ayrıca Gear S2 için yeni fitness takip özellikleri de MWC 2016’da duyurulabilir.

Yazının en başında belirttiğimiz gibi, Teknoblog MWC 2016 süresince kendi imkanlarıyla Barselona’da olacak ve fuarı yerinden takip edecek. Samsung ile ilgili duyuruları ve incelemeleri de hızlı ve detaylı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER