Teknoloji

Samsung Wi-Fi destekli, AMOLED ekranlı ve hareket kontrollü MV900F fotoğraf makinesini tanıttı

Samsung’un yeni tanıttığı MV900F kendisinden önceki kompakt makinelerin beğenilen özelliklerini bünyesinde topluyor. 16.3 megapiksel sensöre sahip olan MV900F’te dahili Wi-Fi desteği bulunuyor. Bu sayede akıllı telefonunuzu vizör olarak kullanmaktan çektiğiniz fotoğrafları Facebook veya Flickr gibi sosyal ağlarda paylaşmaya kadar birçok işi gerçekleştirebilirsiniz. 3.3 inç’lik AMOLED ekran ise 180 derece dönebiliyor, böylelikle hem lens hem de ekran size dönmüş oluyor ve kendi fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz.

Samsung MV900F’in f/2.5 lensi ve 5x zumu hareketler yardımıyla kontrol edilebiliyor, kollarınızla daire çizerek yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabiliyorsunuz. Eğer elinizi yukarı ve aşağı doğru iki kez sallarsanız da MV900F fotoğraf çekiyor. MV900F çeşitli çekim filtreleri ve sahne modlarını da bünyesinde barndırıyor. Bunun yanı sıra Düşük Işık çekim modu gibi bazı tipik modları da barındıryor. Motion Picture özelliği de sabit arka planlı ve GIF benzeri animasyonların oluşturulmasına izin veriyor. 17 mm. kalınlıklı gövdeye sahip olan makinenin ağırlıysa 130 gr. Makinenin bir başka özelliği de 1080p video kaydı yapabilmesi. SMART LINK işlevi de makinenin TV’ye kolayca bağlanmasını sağlıyor. Facebook, YouTube, Photobucket ve Picasa uygulamaları da cihazda yüklü geliyor.

Samsung MV900F’in yaklaşık 350 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle birlikte ve beyaz, siyah, kırmızı ve pembe renk seçenekleriyle  gelecek ayın sonlarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> The Verge, Gizmodo

İLGİLİ HABERLER