Teknoloji

Samsung Mobile Display’in qFHD şeffaf AMOLED ekranı CES 2011’de olacak

Görünüşe göre Samsung’un AMOLED ve TV alanında oyunun kurallarını değiştirmeyi planlıyor. Şirket qFHD Şeffaf AMOLED ekranlarını CES 2011’de görücüye çıkarmayı planlıyor. Şeffaf AMOLED ekranların gelecekte bir gün sadece TV’lerde değil monitörlerde de kullanım alanı bulması bekleniyor.

Samsung Mobile Display’in CES 2011’de dünyanın en büyük şeffaf AMOLED ekranını görücüye çıkarması bekleniyor. Şirketin belirttiğine göre bu ekran TV’lerde ya da PC monitörlerinde kullanılabilecek. Ekran açık ya da kapalı olsun, yüzde 30’luk şeffaflık oranını korumaya devam ediyor. Standart ürünlerdeki yüzde 10’luk şeffaflık oranıyla karşılaştırıldığında, Samsung’un teknolojisinin geldiği noktanın gerçekten etkileyici olduğu daha açık bir şekilde görülüyor.

Bu arada Samsung, görücüye çıkarmayı planladığı şeffaf AMOLED ekranların şimdiye kadar üretilmiş olan şeffaf AMOLED ekranlar arasında en yüksek çözünürlüğe sahip olanı olduğuna da dikkat çekiyor, en azından 19 inç veya üzeri ekran büyüklükleri için durum bu şekilde. Bu teknoloji Internet’te sörf yapmaya ya da TV izlemeye yeni bir yaklaşım katabilir. Ayrıca otomobillerin sürücü ve ön yolcu koltuklarının arkasına yerleştirilen ekranlarda Samsung’un bu yeni teknolojisini görebiliriz. Ayrıca Samsung aynı teknolojiyi kullanarak ürettiği ve dizüstü bilgisayarlara girmeyi hedefleyen 14 inç’lik ekranı da CES ziyaretçilerinin beğenisine sunacak.

İlgili – OLED-Display

İLGİLİ HABERLER