Teknoloji

Samsung Büyük Britanya ve Güney Kore’de Android 6.0 Marshmallow beta test programı başlattı

Samsung Marshmallow

Güney Kore ve Büyük Britanya’da telefonlar için Samsung Marshmallow için beta test programı başlattı. Programla gelecek Android 6.0 Marshmallow bellenim güncellemelerinin belirli sayıda cihazda test edilmesi, kullanıcılardan geri bildirim alınması ve potansiyel hataların, bellenim dünya çapında daha geniş bir akıllı telefon kitlesine çıkmadan önce düzeltilmesi fikrine dayanıyor.

Android 6.0 Marshmallow çok sayıda Samsung akıllı telefonuna gelecek gibi görünüyor, ancak ilk olarak Samsung’un 2015’te çıkardığı üst sınıf Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ ve Galaxy Note 5 akıllı telefonları yeni Android versiyonunu alan ilk cihazlar olacak. Galaxy S6 ve onun kavisli ekranlı kardeşi Galaxy S6 edge’in Marshmallow beta programı içinde yer alan ilk cihazlar olması da çok şaşırtıcı gelmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy A9: 6 inç ekran, cam ve metal gövde

Ne var ki, Galaxy Care uygulaması sadece Büyük Britanya’da ve Güney Kore’nin iki büyük mobil operatörü KT ve LGU+ üzerinde kullanılabilri durumda. Gerekli şartları karşılayan Samsung cihaz sahiplerinin bir Samsung hesabı oluşturmaları ve daha sonra Samsung Care uygulamasını Samsung Apps uygulama mağazasından indirmeleri gerekiyor. Kayıt süreci tamamlandıktan sonra Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin beta versiyonu telefona indiriliyor.

Programın açılışı hafta başlarında yapıldı ve 18 Ocak tarihine kadar sürecek. Bu, ilk Samsung telefonlarının Android 6.0 Marshmallow güncellemesini şubat ayından itibaren almaya başlayabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER