Teknoloji

Samsung LTE destekli Galaxy S II ve Galaxy Tab 8.9 IFA 2011’e getirecek

Samsung tarafından yönetilen Young Samsung adlı bir site şirketin önümüzdeki hafta Almanya’da başlayacak IFA’da iki adet LTE destekli cihazı tanıtacağını söyledi. Bu cihazlardan ilki 4.5 inç’lik ekrana sahip yeni bir Galaxy S II modeli olacak. Diğerinin ise LTE desteği eklenmiş Galaxy Tab 8.9 olacağı belirtiliyor.

LTE destekli yeni Samsung Galaxy S II’nin 1850 mAh’lik bir batarya, NFC desteği, 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, çok modlu LTE desteği barındıracağı belirtiliyor. Galaxy Tab 8.9 ise 1280 x 800 çözünürlüklü bir panel, 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, Android 3.2, 3 megapiksel kamera barındıracak.

LTE şebekesi henüz Türkiye’de kurulmadığı için bu cihazların bizi pek ilgilendirmediğini düşünebiliriz. Ancak tanıtılması beklenen güncellenmiş Galaxy S II’deki NFC desteği bizi biraz düşünmeye itiyor. Samsung Galaxy S II’nin Türkiye lansmanı sırasında NFC destekli yeni bir Galaxy S II’nin önümüzdeki sonbaharda çıkarılacağı söylenmişti. Young Samsung’un dikkat çektiği Galaxy S II’de yer alan NFC desteği, bu cihazın LTE desteği olmaksızın Türkiye’de de piyasaya çıkma ihtimalini düşünmemize neden oluyor.

2-7 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2011’in Samsung için bereketli geçmesi bekleniyor. Güney Koreli şirket bu etkinlikte hem Galaxy serisi akıllı telefon ve tabletleri, hem de Wave serisine mensup olacak yeni bir üyeyi tanıtmaya hazırlanıyor.

İlgili – Young Samsung

İLGİLİ HABERLER