Teknoloji

Samsung LCD işindeki kayıplar nedeniyle ikinci çeyrek performansında düşüş bekliyor

Samsung, Galaxy S II akıllı telefonuyla 3 milyonluk bir satış grafiği yakalamış durumda. Buna rağmen Güney Koreli üretici yatırımcıları 2011’in ikinci çeyreğinde beklenen performans azalması nedeniyle uyardı. Söz konusu azalmanın nedeni olarak LCD iş kolunda gözlenen 1.51 trilyon won (2.3 milyar TL) tutarındaki yıl dan yıla kazanç kaybı gösteriliyor. Şirket ikinci çeyreğe ilişkin tüm detayları 29 Temmuzda yayınlayacağı kazanç raporuyla paylaşacak, ancak analistler şimdiden geride kalan çeyrek ile 2011’in ilk çeyreği arasındaki performans benzerliklerini göstermeye başladı bile.

Samsung akıllı telefonları odak noktası hâline getirmeye çalışıyor. Şirket son aylarda bu iş kolunda önemli satış başarıları yakaladı. 2010’da satılan 3.2 milyon cihazın aksine Samsung geride kalan çeyrekte 19 milyon cihaz satışı gerçekleştirdi ve dünyanın en çok cep telefonu satan üreticisi klasmanında Nokia’nın hemen arkasından geliyor.

Bu popülarite Samsung ile Apple arasında sürmekte olan patent davasıyla biraz gölgelenmiş gibi görünüyor. Güney Koreli şirket Galaxy serisi tablet ve telefonlarının tasarımında Apple’ın ürünlerini taklit etmekle suçlanıyor. Apple’ın bu iddiası karşısında Samsung da kendi patentlerinin ihlâl edildiği gerekçesiyle dava açmıştı. Her iki şirketin birbirlerinin ürünlerini sattırmayı engelleme istemleriyse şimdiye kadar olumlu cevap bulmadı, ancak Apple Samsung’un serisindeki bazı yeni modelleri önceden gözden geçirme hakkı elde etmişti.

Apple’ın Samsung’un en büyük ikinci müşterisi olduğunu ve elektronik ürünleri için Güney Koreli üreticiden birçok bileşeni tedarik ettiğini göz önünde bulundurunca, söz konusu patent davası biraz daha tuhaf görünüyor. Apple, flaş bellek ve LCD panel üretimi konusunda bir numara olan Samsung’a bağımlılığını azaltmak için alternatif tedarikçilerle görüşmeler yürütüyor.

İlgili – Physorg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER