Teknoloji

Samsung iyileştirilmiş OIS sistemli 13 megapiksel kamera modülünü gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Electronics akıllı telefonlara özel yeni bir kamera modülünü tanıttı. Söz konusu modül çeşitli alanlarda önemli derecede iyileştirmeler sunuyor. 13 megapiksel sensör taşıyan bu modül Güney Koreli şirket tarafından dünyanın en yüksek performanslı kamera modülü olarak nitelendiriliyor.

samsung-kamera-modul-071013

Yeni bir optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisi barındıran sensör böylelikle hedeften 1.5 dereceye kadar olan açısal sapmaları düzeltebiliyor. Samsung’un söylediğine göre akıllı telefonlardaki mevcut OIS sistemleri 0.7 dereceye kadar düzeltmelere fırsat tanıyor. Bu ek düzeltme açısı sayesinde bulanıklık azaltılıyor ve keskinlik artıyor.

Buna ek olarak yeni sensör fotoğraf çekimlerin ve özellikle de Full HD video kayıtlarını diğer rakip sensörlere göre sekiz kat daha yüksek parlaklıkta gerçekleştiriyor.

Yeni otomatik odaklama teknolojisi de geliştirildi, daha az güç tüketecek hâle getirildi. Böylelikle pilin video kaydı veya fotoğraf çekimi sırasındaki boşalma süresi de uzatılmış oldu.

Samsung yeni kamera modülünün prototipini dünyanın lider akıllı telefon üreticisiyle geliştirdiğinin altını çizdi. Büyük ihtimalle burada kendisine atıfta bulundu. Yeni modülün gelecek yıl beklenen Galaxy S5’te yer alması kuvvetle muhtemel. Güney Koreli üreticinin elinden çıkan ürünlerin parçaları yine Samsung’un farklı iş birimleri tarafından üretiliyor ve karşılaştığımız durum da buna bir örnek olarak gösterilebilir.

Bu arada Apple şu anda iPhone kamera modüllerini Sony’den alıyor, ancak gelecekte yeniden Samsung’a dönüş yapabileceği söyleniyor. Anlayacağınız, geliştirilen bu kamera modülünü belki gelecek nesil iPhone’larda da görebiliriz.

İlgili >> Engadget, TechOn, Samsung [Google Çeviri]

İLGİLİ HABERLER