Teknoloji

Samsung Iofit akıllı ayakkabıları şubat ayında çıkıyor

samsung iofit

samsung iofitSamsung’un Nesnelerin İnterneti ile hedeflediği gerçek anlamda her şeyi birbirine bağlamak ve görünen o ki, işe başlanacak ilk nesnelerden bir tanesi de ayakkabılarınız olacak.

Samsung’un bünyesinden doğan Salted Venture adlı şirket bir çift akıllı golf ayakkabısının ve akıllı fitness ayakkabılarının tanıtımını geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirmişti. Şimdi bu ayakkabıların ne zaman piyasaya çıkacağına dair bilgiler paylaşıldı.

Iofit golf ayakkabıları Kickstarter üzerinden ön siparişe sunuluyor. Fiyatı ise 200 dolar olarak belirlendi ve önümüzdeki şubat ayından itibaren dağıtımlarına başlanacak.

Akıllı telefonla eşleştirilen ayakkabılar golf oyuncusunun duruşunu ve salınımlarını takip ediyor ve onlara anında geri bildirim sunuyor. Böylelikle golf oyuncularına neleri yanlış yaptıklarına dair bilgiler ve kendilerini nasıl geliştirebileceklerine dair ipuçları, bir eğitmenin tüm gün boyunca onları izlemesine gerek olmadan veriliyor. Ölçümler Samsung Iofit ayakkabıların içindeki basınç sensörleri yardımıyla yapılıyor. Bunlar giyen kişinin ağırlığının salınım sırasında nasıl hareket ettiğini ölçebiliyor.

Fitness ayakkabılarının ise 2017’nin sonlarına doğru çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER