Eğlence

Samsung ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısını IFA 2015’te sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Samsung Blu-ray’in de ötesine geçerek ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısını Berlin’deki IFA teknoloji fuarında sergiliyor. Güney Koreli şirketin belirttiğine göre bu oynatıcı standart Blu-ray cihazlarınınkinden dört kat daha yükseğe kadar çözünürlükte görüntü oynatma yeteneğine sahip. Ayrıca 64 kat daha yüksek renk gösterimi gösterimi de yapıyor.

Blu-ray oynatıcı herhangi bir disk için UHD çözünürlük desteği sunuyor aynı zamanda HDR (yüksek dinamik aralığı) video desteğini ve 4K içerik yayın servisleriyle uyumluluğu getiriyor. Hem 2.4 GHz hem de 5 GHz, çift bant Wi-Fi desteğine sahip olan bu oynatıcı Samsung’un yeni SmartThings merkezi içerik dağıtım noktasına da bağlanabiliyor. Samsung fiyat veya piyasaya çıkış hakkında henüz net bir bilgi paylaşmadı.

Oynatıcı cihazın yanı sıra, Samsung Ultra HD veya 4K içerik için ekosistemi genişletmeye kendini adadığını da çeşitli duyurularla gösterdi. Aralarında Amazon, Netflix, British Telecom ve Canal Plus’ün bulunduğu çeşitli şirketlerle dünya çapında daha fazla UHD içeriğin oluşturulması ve dağıtılması için iş ortaklıklarına imza atıyor.

Bu arada Samsung HDMI 2.0a formatını, dolayısıyla HDR girişini destekleyen ilk ürünleri de aralarında barındıran UHD TV’lerini de sergiliyor. Ayrıca Samsung IFA’ya özel toplantısında sahne alan Fox’un yönetim kurulu başkanı ve teknolojiden sorumlu üst düzey yöneticisi de film stüdyosunun gelecek bütün filmlerini Ultra HD formatında çıkaracağının sözünü verdi. Bu arada Fox’un ilk HDR film paketi Kingsman: The Secret Service adlı casus filmi olacak. Ayrıca Fantastik Dörtlü ve Labirent: Alev Deneyleri (Maze Runner) gibi diğer filmler de onu izleyecek.

İLGİLİ HABERLER