Manşetler

Samsung için BlackBerry defteri kapanmamış olabilir

samsung oled

samsung-logo-150313

Samsung’un BlackBerry’yi satın alabileceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş, ancak Samsung bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı. The Financial Post’ta yayınlanan yeni bir haber ise, bütün yalanlamalara rağmen, Güney Koreli şirket için BlackBerry defterinin kapanmamış olabileceğini gösteriyor.

The Financial Post’a konuşan ve ismi açıklanmayan bir kaynak, Samsung’un BlackBerry’yi satın alma fikrinden uzaklaşmadığını ve bu yönde bir eğilimi olduğunu belirtti. Güney Koreli elektronik devinin BlackBerry’yi yakından izleyerek seçenekleri değerlendirdiğini söyleyen isimsiz kaynak, bir anlaşmaya varılması olasılığının yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

The Financial Post’un haberinde New York merkezli yatırım bankası Evercore Partners’ın 2014’ün sonlarında Samsung için hazırladığı bir rapordan alıntılara da yer verildi. Söz konusu raporda olası bir satın almanın nasıl bir yapı içinde gerçekleşeceği değerlendiriliyor. The Financial Post’un BlackBerry ile ilgili haberlerindeki yüksek doğruluk oranı da son iddianın güvenilirliğini artırıyor.

BlackBerry’nin geçtiğimiz hafta sızan haberlere hazırlıksız yakalandığını belirten The Financial Post, Kanadalı şirketin kendisini uzun soluklu bir pazarlık sürecinden kurtaracak uygun bir fiyatla süreci tamamlamayı istediğini öne sürdü. Haberde Samsung’un BlackBerry ile iyi ilişkiler kurmaya yönelik son hamlelerinin de olası bir satın alma için altyapı çalışması olduğu belirtildi. İsimsiz kaynak Samsung’un BlackBerry’yi satın alarak hem Apple ve Microsoft’a bir mesaj göndermek istediğini iddia etti.

Evercore Partners tarafından Samsung için hazırlanan tavsiye raporunda BlackBerry hisselerine 13.35 ila 15.49 dolar arası bir değer biçiliyor. Bu da olası satın alma bedelini 7-8 milyar dolar seviyesine yerleştiriyor. Söz konusu belgede BlackBerry’nin kurumsal yazılımının Samsung’a olası getirilerine de dikkat çekiliyor. Kanadalı şirketin donanım gelirinin dengeye kavuşmasını öngören rapor, yazılım gelirinin ise 2014-2017 arası dönemde üçe katlanarak 235 milyon dolardan 636 milyon dolara çıkacağını belirtiyor. Dedikoduların tetiklediği borsa performansının ardından BlackBerry’nin süreci nasıl yöneteceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER