Teknoloji

Samsung HP’nin PC işlerini satın alma ihtimalini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Hewlett-Packard’ın PC üretim işlerini satın alacağına dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. DigiTimes’ın yer verdiği habere göre Samsung HP’nin PC bölümünü alarak Dell’i geçme ve küresel bazda bir numaralı PC satıcısı olmanın peşinde.

Haberde, Samsung’un aralarında Quanta ve Compal’in de bulunduğu çeşitli üreticilerle görüşmeler yaptığı ve kendi netbook bilgisayarlarının üretimini dışarıya yaptırma opsiyonunu değerlendirdiği konuşuluyor. Aslında Samsung’un geçmişte de benzer görüşmeler yaptığını kabul etmek gerek, ancak anonim kaynakların DigiTimes’a aktardığına göre şirket bu sefer daha motive bir biçimde davranıyor, HP’nin PC işlerini üzerine almak üzere bir anlaşma üzerinde çalışıyor ve kendi fabrikasında yeni makinelere yer açmak için alan boşaltma çalışmaları yapıyor.

HP geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla PC işini ayırabileceğinin işaretlerini vermişti. Ancak bir satış durumunun da ihtimal dahilinde olduğu belirtilmişti. HP’nin bu duyurusunun pazarın tepkisini test etme amacı taşıdığı da belirtiliyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER