Manşetler

Samsung Harman’ı satın alma sürecini tamamladı

samsung ces 2023

samsung harmanSamsung hızlı büyümesine rağmen tercihini genellikle küçük girişimleri satın almaktan ya da kendi teknolojisini geliştirmekten yana kullanıyordu. Ancak bu durum, geçtiğimiz kasım ayında Harman’ın 8 milyar dolar karşılığında satın alınmasıyla değişmişti. Samsung Harman anlaşmasının onay süreci yaklaşık dört ayın sonunda tamamlandı.

Sürecin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Harman başkanı Dinesh Paliwal; Samsung sayesinde Harman’ın büyümesini hızlandıracak ve küresel otomotiv, akıllı ses ve bağlı teknolojiler pazarlarındaki liderliğini kuvvetlendirecek ölçek, platform ve tamamlayıcı teknolojilere kavuşacağını belirtti. Paliwal, Samsung ve Harman’ın otomotiv sektöründe geleceğe yön vereceğini sözlerine ekledi.

Harman denince pek çok kişinin aklına önce Harman Kardon markası geliyor. Ancak listede Infinity, JBL, Lexicon ve Mark Levinson gibi şirketler de bulunuyor.

Samsung Harman sayesinde farklı sektörlerde elini güçlendiriyor

Samsung Harman’ı satın alarak Google ve Apple gibi rakiplerinin de göz diktiği otomotiv pazarındaki repertuarını önemli ölçüde genişletiyor. Güney Koreli şirket, Harman sayesinde akıllı ev ürünlerinde ve diğer bağlı cihazlarda da elini kuvvetlendirme şansını yakalıyor. 30 bin çalışanı olan Harman, Samsung bünyesinde bağımsız bir yapı olarak varlığını sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER