EğlenceManşetler

Samsung Harman’ı 8 milyar dolar karşılığında satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung harmanSamsung, ses teknolojileri ve bağlı otomobil çözümleri konusunda ürünler sunan Harman’ı 8 milyar karşılığında satın alacağını açıkladı. Güney Koreli şirket, Harman’a hisse başına 112 dolar ödeyecek ve söz konusu ödemeyi nakit olarak gerçekleştirecek.

Harman, çeşitli markaların adı altında hem bireysel kullanıcılara hem de profesyonellere yönelik ses ürünleri satıyor. Harman Kardon, JBL ve AKG Acoustics gibi markalarla ürün satışı yapan şirket, üst segmentte de Mark Levinson gibi markalarla boy gösteriyor.

Ancak Samsung’u Harman’ı satın almaya iten esas neden, şirketin “bağlı otomobil” teknolojisi olmuş gibi görünüyor. Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, Harman’ın bağlı otomobil ve ses sistemleri 30 milyondan fazla araçta bulunuyor. Bu da Harman’ı söz konusu alanda lider kılıyor. Samsung, 2025 itibarıyla bağlantılı teknolojiler endüstrisinin toplam değerinin 100 milyarın üstüne çıkmasını öngörüyor.

Samsung Electronics Başkanı ve strateji sorumlusu Young Sohn, yarının otomobillerinin akıllı teknolojiler ve bağlantı ile dönüşeceğini belirtti. Sohn, söz konusu yolu geride kalan 10 yıllık dönem içinde cep telefonlarının izlediğini de dile getirdi.

Samsung Harman ile CarPlay ve Android Auto’nun karşısına bir rakip getirebilir

Samsung’un portföyünde şu an için Apple CarPlay veya Google Android Auto ile rekabet edecek bir ürün bulunmuyor. Şirket, Harman’ı satın almasıyla birlikte bu alanda söz sahibi olmak adına daha hızlı adımlar atabilir.

Bağlı otomobillerin yanı sıra, Harman’ın ses alanındaki uzmanlığı da Samsung’un akıllı telefonlarında sunduğu ses deneyimini daha yüksek bir seviyeye taşımasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER