Teknoloji

Samsung hakkında ölümle sonuçlanan gaz sızıntısını gizlediği için inceleme başlatıldı

Güney Koreli haber kaynaklarına göre Samsung, Hwaseong’daki yarı iletken üretim tesisinde yaşanan ve bir işçinin ölümüyle sonuçlanan gaz sızıntısını gizleme suçlamasıyla karşı karşıya. Güney Kore yerel saatiyle dün akşam saat 11 sularında 500 litrelik hidroflorik asit tankından sızıntının başladığı belirtilirken, tanktan yine yerel saatle sabah 5 sularında sızıntının başladığı ve 10 litre civarındaki hidroflorik asidin gaz formunda dışarıya çıktığı ifade edildi.

samsung-logo-280113

Samsung’un yaşanan sıkıntının ardından resmi makamlara bilgi vermek yerine STI Service adlı bakım şirketini durumdan haberdar ettiği ve bakım şirketi elemanlarının duruma müdahale ettiği öğrenildi. Samsung’un yaşanan sızıntıyı resmi makamlara bildirmesinin ise onarımda görevli olan STI Service çalışanlarından birinin aside maruz kaldığı için hayatını kaybetmesinden bir saat sonra gerçekleştiği ifade edildi. Hastaneye kaldırılan dört STI çalışanının ise iyileştiği belirtildi.

AsiaE’ye konuşan bir devlet yetkilisi Samsung hakkında sızıntıyı geç bildirdiği için inceleme başlatıldığını dile getirdi. İncelemede onarım ekibinin yeterli ekipman ve korumaya sahip olup olmadığına da bakılacağı öğrenilirken, Samsung da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Tesisin yakınlarında yaşayanların rahat olmaları gerektiği ve tesis dışına sızıntı ihtimalinin sıfır olduğu vurgulanırken, bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağının sözü verildi.

İlgili >> Yonhap, AsiaE

İLGİLİ HABERLER