Teknoloji

Samsung görüntü biriminin Seul’deki ofisi OLED soruşturması kapsamında polis tarafından arandı

Güney Kore’nin iki teknoloji devi Samsung ve LG arasındaki rekabet, ara sıra esen barış rüzgarlarına rağmen, olağan sertliğinde sürmeye devam ediyor. İki şirket özellikle görüntü teknolojileri nedeniyle sıklıkla karşı karşıya gelirken, taraflar arasındaki teknoloji hırsızlığı iddiaları gündemi dönem dönem meşgul ediyor. Bu iddialar kapsamında Samsung görüntü biriminin Seul’deki ofisi geçtiğimiz gün polis tarafından arandı.

samsung-oled-240113

Bloomberg’in haberine göre, Samsung görüntü biriminin genel merkezine gelen Seul polisi, ofiste LG’nin çalınan OLED teknolojisi belgelerine yönelik bir arama gerçekleştirdi. LG’nin ortaklarının belgeleri sızdırma ihtimali üzerinde duran polisin, Samsung’un bu belgelerin alıcısı olabileceği düşüncesiyle hareket ettiği ifade edildi. Aramanın ardından Samsung fazla gecikmeden bir açıklama yaptı. Şirket adına konuşan Jun Eun Sun, Samsung’un başka şirketlerden teknoloji çalmak için bir sebebi olmadığını, çünkü şirketin dünyanın en iyi OLED teknolojisine sahip olduğunu dile getirdi. Pek çok kişi aramanın LG’nin isteğiyle gerçekleştirildiğini düşünürken, LG’den yapılan açıklamada şirketin olayla ilgisinin olmadığı ifade edildi. Aramanın OLED teknolojisiyle ilgili olduğunu belirten LG, polisin kendi insiyatifiyle hareket ettiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz yıl 6 LG çalışanı Samsung’un OLED teknolojisini çalma suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. LG olaya hukuki makamlardan daha farklı yaklaşmış ve söz konusu çalışanların çalmakla suçlandığı bilgilerin ortak sektörel bilgi olduğunu ve ticari bir sır barındırmadığını iddia etmişti. İki şirket resmi makamların girişimiyle sorunlarını mahkeme dışında çözmek adına prensip anlaşmasına varmıştı.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER