Teknoloji

Samsung giyilebilir ürünler için geliştirdiği yeni yongasının üretimine başladı

samsung giyilebilir ürünler islemciSamsung, Qualcomm’dan bağımsız hâle gelmeye her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Akıllı telefonlar için kendi uygulama işlemcisini geliştiren şirket, yakında grafik performansıyla da elini yükseltecek gibi görünüyor. Şirket aynı zamanda Qualcomm’un yeni gözdesi olan giyilebilir ürün pazarında da rakibinin karşısına dikileceğe benziyor. Güney Koreli elektronik devi, Exynos 7 Dual 7270 işlemcisinin geniş ölçekli üretimine başladığını açıkladı. Samsung, söz konusu çift çekirdekli işlemciyle öncelikli olarak giyilebilir ürünlere, özellikle akıllı saatlere ulaşmayı amaçlıyor. Qualcomm da Snapdragon Wear ile benzer bir hedef çerçevesinde hareket ediyor.

İşlemci üreticileri, sadece giyilebilir ürünlere özgü yongaların üretimine yeni yeni başlamış durumda. İlk nesil akıllı saatlerin önemli kısmında biraz özelleştirilmiş ve hızı düşürülmüş Snapdragon 200 veya 400 yongalara yer verilmişti. Qualcomm geçtiğimiz aylarda giyilebilir ürün pazarı için daha ciddi bir yaklaşım benimsemiş ve Snapdragon Wear işlemcilerini gün yüzüne çıkarmıştı. Şimdi Samsung da benzer bir yolu izliyor, ancak Güney Koreli şirket işleri biraz daha büyütüyor.

Samsung giyilebilir ürünler için hazırladığı Exynos 7270 işlemcisinde hem bazı ağırsıklet özelliklere hem de bazı ilklere yer veriyor. Samsung, yeni işlemcisinin giyilebilir ürünler için 14nm FinFET süreciyle üretilen ilk işlemci olduğuna dikkat çekiyor. Snapdragon 820 gibi mobil telefon işlemcilerinin üretiminde de aynı süreç uygulanıyor. Bu teknoloji sayesinde güç tüketimini artırmadan performansı yükseltmek mümkün hâle geliyor. Samsung, yeni işlemcisinin Wi-Fi, LTE, konum, FM radyo gibi tam teşekküllü ilk giyilebilir sistem üstü yongası olduğuna dikkat çekiyor.

samsung-exynos-7-dual-7270-111016-2İki Cortex-A53 çekirdeğiyle Exynos 7270, Cortex-A7 çekirdekli Snapdragon Wear 2100 karşısında avantaj kazanıyor. Artan performansın daha fazla güç tüketimini ve daha fazla ısınmayı da beraberinde getirebileceği söylense de, bunların şu an için spekülasyondan öteye geçmediğini belirtmek gerekiyor.

Samsung giyilebilir ürünler için geliştirdiği işlemcisini ilk olarak nerede kullanacak?

Samsung yeni yongasının ilk olarak hangi üründe kullanacağı konusunda ipucu vermedi. Bu konudaki detayların 2017’nin başlamasıyla birlikte CES veya MWC’de kamuoyuyla paylaşılması daha muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER