Teknoloji

Samsung Gear VR’ın tüketici versiyonu ABD’de ön siparişe çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-gear-vr-on-inceleme-3

Samsung’un sanal gerçeklik başlığı Gear VR’ın son kullanıcılar için hazırlanmış versiyonu, ABD’de ön siparişe çıktı. Best Buy aracılığıyla ön siparişe sunulan Samsung Gear VR, şirketin en yeni akıllı telefonlarıyla birlikte çalışıyor. Samsung Gear VR’ın yapım aşamasında Güney Koreli şirkete Facebook’un sahibi olduğu Oculus yardımcı oldu.

Best Buy’ın internet sitesine göre, Samsung Gear VR 20 Kasımda raflardaki yerini alacak. Sanal gerçeklik başlığı 16 GB kapasiteli microSD kart ile birlikte gelecek. Samsung Gear VR’da üç boyutlu film fragmanları ve 360 derecelik videolar kullanıcılara ön yüklü olarak sunulacak. Netflix, Hulu, Twitch ve Vimeo videoları Samsung Gear VR’da oynatılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear VR Ön İnceleme

Samsung Gear VR, akıllı telefonun ekranı ve işlemci gücünden faydalanıyor. Kullanıcının baş hareketlerini takip eden sensörler ise Samsung Gear VR’ın içinde bulunuyor. 2014’ün eylül ayında duyurulan Samsung Gear VR’ın geliştirici sürümleri geçtiğimiz aralık ve mart ayında yayınlanmıştı.

Geliştirici versiyonlarına kıyasla daha hafif olan Samsung Gear VR’ın tüketici versiyonu, tasarım bakımından herhangi bir değişiklik göstermiyor. Samsung Gear VR’ın tüketici versiyonu Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ ve Note 5 ile birlikte kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER