Manşetler

Video: Samsung Gear S3 Kutusundan Çıkıyor

samsung gear s3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Gear S3 nihayet Türkiye’de de satışa sunuldu. Samsung’un üçüncü nesil akıllı saati test merkezimize ulaştı ve çok yakında da detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak. Kutu açılışını hep birlikte gerçekleştiriyor, ilk turu beraber atıyoruz.

Gear S3 de selefi gibi silindirik prizma şekilli bir kutuda geliyor. Kapağı kaldırdığınızda, tıpkı klasik saatler gibi kutusuna yerleştirilmiş Samsung akıllı saatini görüyoruz. Gear S3, selefi Gear S2‘ye göre biraz daha kalın. Hem tasarımı hem de lastik kayışıyla bu akıllı saat geleneksel saat tasarımını daha yakın hâle getirilmiş.

Eğer büyük kasalı saatleri kullanmayı seviyorsanız, Gear S3 de hoşunuza gidecektir. Samsung, daha ince bilekli kullanıcılar için küçük bir kayışı da kutuya eklemiş. Saat, tıpkı Gear S2 gibi, kutudan çıkan manyetik şarj özellikli özel bir beşik ile şarj ediliyor. Bu beşiğe, kutudan çıkan microUSB uçlu şarj adaptörü takılıyor.

Gear S3’ü Samsung Galaxy telefonlarıyla olduğu gibi, şartları karşılayan Android telefonlarıyla da kullanabiliyorsunuz. Kurulum için bir Android telefonu gerekiyor. Google Play’de gerekli olan Samsung Gear Manager ve diğer uygulamalar mevcut. Kurulum 5 dakikanın altında bir sürede tamamlanıyor. Daha sonra akıllı saati bileğinize takıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Tizen tabanlı işletim sistemiyle çalışan Gear S3’ün sunduğu deneyim genel olarak bir önceki nesil ile aynı. Çeşitli uygulamalar yüklü olarak gelirken görsel bileşenler sayesinde hava durumu, atılan adım sayısı, kalori miktarı gibi bilgilere ulaşım kolaylaşıyor. Sağ kenarda bulunan geri ve ana ekran tuşları navigasyonda önemli rol oynuyor. Bununla birlikte 1.3 inç, 360 x 360 piksel Super AMOLED ekranın etrafını saran halka, menülerde gezinmeyi epey kolaylaştırıyor.

Test için gelen model, Gear S3’ün “frontier” versiyonu, diğer bir deyişle sportif modeli. Gear S2’nin aynı kullanıcı kitlesine hitap eden modeline göre çok daha kaliteli ve klasik saat havasına olduğunu daha şimdiden belirtelim. Saat yine IP68 sertifikalı, bu demek oluyor ki, sadece koşarken, bisiklete binerken değil, havuzda veya açık denizde yüzerken de bu saati kullanabilirsiniz.

Samsung Gear S3 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER