Teknoloji

Samsung Gear S3 bir cep saatine dönüşürse nasıl olur?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear s3Baselworld 2017 saat fuarında Samsung, üç yeni konsepti sergiliyor. Saat tasarımcısı Yvan Arpa’nın Samsung Gear S3 akıllı saatten ilham alarak tasarladığı konseptler arasında Gear S3’ün cep saati biçimindeki versiyonu da bulunuyor. Cep saatlerinin on yıllar öncesinde kalan bir aksesuar olduğunu düşündüğümüzde, bunun akıllı saat konseptiyle buluşturulmuş olması bir hayli ilginç görünüyor.

Eğer tüm fikir geleneksel bir cep saatinin içindekileri çıkarıp bunun yerine Samsung’un kendi saatinin iç donanımlarını yerleştirmek olsaydı bile, bu hâliyle yapılan çalışma yeteri kadar etkileyici olurdu. Ancak Arpa bununla yetinmemiş, sadece Gear S3’ü cep saatinin içine yerleştirmekle sınırlı kalmamış, bunun yanı sıra kasanın arkasına yeni bir anlam kazandırarak bunun geleneksel mekanik hareket için kullanılmasını sağlamış. Bu arada yolunu bulmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla saatin kapağına bir pusula yerleştirilmiş.

samsung gear s3Diğer iki konsepte bakacak olursak; bunlardan bir tanesi mevcut Gear S3 için daha çekici ve hoş görünümlü bir gövde sunarken diğeri de Gear S3’ün kasa tasarımını ödünç alıyor, ancak dijital iç bileşenleri İsviçre yapımı mekanik parçalarla değiştiriyor. Tüm konsept modeller oldukça şık ve etkileyici görünüyor.

Ne yazık ki, bu üç tasarım da son kullanıcılarla buluşabilecek final ürünler olmaktan uzak görünüyor. Samsung, bu ürünleri piyasaya sürmeyi planladığına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İLGİLİ HABERLER