Manşetler

Samsung Gear S2 Spor ve Classic Türkiye’de

samsung-gear-s2-turkiye-251115-5

Samsung’un IFA 2015‘in hemen öncesinde duyurusunu gerçekleştirdiği akıllı saatleri Samsung Gear S2 ve Gear S2 Classic Türkiye’de satışa sunuluyor.

Gear S2 serisinin daha önceki Samsung akıllı saatlerinden en önemli farklı dikdörtgen veya kare şekilli ekran yerine yuvarlak ekran barındırması. 1.2 inç Super AMOLED ekran çizilmelere karşı dayanıklı Gorilla Glass 3 ekran camıyla kaplanıyor. Paslanmaz çelik gövdesi de Gear S2’nin seleflerine göre sahip olduğu farklılıklardan bir diğeri.

Gear S2 modellerinde Exynos 5230 işlemci, 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM bulunuyor. Samsung’un kendi çatısı altında geliştirdiği Tizen işletim sistemiyle çalışan Gear S2 sadece Samsung Android telefonlarıyla değil, Android 4.4 KitKat ve üstü sürümle çalışan bütün Android telefonlarıyla eşleştirilebiliyor. Bunun için Android telefonun Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı desteklerine, aynı zamanda en az 1.5 GB RAM’e sahip olması gerekiyor.

Gear S2’yi geniş yelpazede Android telefonuyla kullanmak mümkün olsa da Samsung, Gear S2 ile en iyi deneyimin Samsung markalı Galaxy Android telefonlarıyla yaşanacağını söylüyor.

Gear S2’nin ekranını çevreleyen halka çerçeve döndürülebiliyor. Bu döndürme işlemiyle akıllı saatin kullanıcı arayüzünde gezinti mümkün oluyor. Dokunmatik ekran üzerinde de gezinti mümkün. Ayrıca kenarda da iki adet fiziksel tuş yer alıyor ve bunlar da kullanıcı arayüzünde gezintide yardımcı oluyor.

Gear S2’de yer alan Nike+ Running uygulaması sayesinde düzenli olarak spor yapanlar her türlü hareketlerini kayıt altına alabiliyor. Bunun dışında Gear S2 bildirim gösterimi, vb. gibi temel akıllı saat işlevlerini de sunuyor. Ayrıca çeşitli saat arayüzleriyle Gear S2’yi farklılaştırmak mümkün. Gear S2’nin sahip olduğu pil de kullanıma bağlı olarak 2-3 günlük bir çalışma imkanı sağlıyor.

Gear S2 serisinin 3G destekli versiyonu da mevcut. Ancak bunlar gömülü SIM teknolojisine sahip. Yani kullanım için bir SIM kart gerekmiyor, doğrudan Gear S2 içindeki gömülü SIM modülüne hat tanımlaması yapılıyor. Ancak Türkiye’de henüz gömülü SIM teknolojisi mobil operatörler tarafından desteklenmediği için, Gear S2’nin 3G destekli modelleri de Türkiye’ye gelmiyor.

Samsung Gear S2’nin Gear S2 Spor ve Gear S2 Classic olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Plastik kayışlı Gear S2 Spor’un fiyatı 899 TL olarak belirlenmiş. Deri kayışlı Gear S2 Classic ise 999 TL’lik fiyattan satılıyor.

İLGİLİ HABERLER